Κυριακή 19 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας

Η πολυτάραχη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου ζωντανεύει στο βιβλίο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία Μπέλλου - Πότε ντόρτια πότε εξάρες - Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας», που παρουσιάζεται αύριο (7.30μ.μ.), στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Καζάκος και ο Ηλίας Ανδριόπουλος. Τραγούδια που ερμήνευσε η Σωτηρία Μπέλλου θα τραγουδήσουν οι: Λένα Αλκαίου, Καλλιόπη Βέττα, Μανώλης Μητσιάς, Αναστασία Μουτσάτσου και το «Τρίφωνο» (Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής).

Εχοντας ήδη συγγράψει τη βιογραφία της Σωτηρίας Μπέλλου, η Σοφία Αδαμίδου συμπληρώνει το έργο της, σε αυτή τη β΄ αναθεωρημένη έκδοση, με περισσότερα στοιχεία και περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο της μεγάλης ερμηνεύτριας. Με την εξουσιοδότηση της ίδιας της Σωτηρίας Μπέλλου να συγγράψει τη βιογραφία της, ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς φιλίας, η Σοφία Αδαμίδου καταφέρνει να φωτίσει όλες τις πτυχές μιας πολυτάραχης ζωής. Βάση του έργου αυτού αποτέλεσαν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, καθώς και η αποκλειστική πρόσβαση σε όλο το αρχείο της μεγάλης ερμηνεύτριας.

Την έκδοση συμπληρώνουν γραπτά ντοκουμέντα, περισσότερες από 250 φωτογραφίες από το αρχείο της Σωτηρίας Μπέλλου, καθώς και ένα συλλεκτικό cd με τραγούδια της.

«Η εκρηκτική προσωπικότητα, η μοναδικότητα του ταλέντου της και ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας της δοκιμάζουν το συναίσθημα και τη λογική και επιβάλλουν τη μεγάλη ευθύνη που μου χάρισε η φιλία μας», αναφέρει η συγγραφέας. «Το γεγονός ότι μου εμπιστεύτηκε τη συγγραφή της βιογραφίας της με επιφορτίζει μ' ένα χρέος τιμής προς τη μνήμη της, αλλά και μ' ένα χρέος ειλικρίνειας προς τους αναγνώστες. Ενα χρέος που θα εξοφληθεί μόνο με την καταγραφή της αλήθειας των γεγονότων τα οποία συνθέτουν το μύθο της Σωτηρίας Μπέλλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ