Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα παράταση;

Το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, η οποία λήγει στις 28 Φλεβάρη, άφησε χτες ανοιχτό ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος. Θα είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται, η οποία όμως δε συνοδεύεται από την απλοποίηση των δικαιολογητικών που ζητούνται, κάτι που είναι και ο «βραχνάς» των μεταναστών, αλλά και «μέσον» της κρατικής διοίκησης ώστε να ξεφορτωθεί όσους δε χρειάζεται. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί μόλις 100.000 αιτήσεις.

Κατά τα άλλα, με συνέντευξή του στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές οι μετανάστες, εκτός από τους υπηκόους κρατών - μελών της ΕΕ. Η ψήφος των μεταναστών στις τοπικές εκλογές, όπως είπε, ίσως γίνει από το 2010, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος αλλοδαπού, το οποίο αποκτά κάποιος εφόσον έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια διαμονής στη χώρα και αποδείξει ανάμεσα στα άλλα, ότι διαθέτει... ήθος και προσωπικότητα.

Πρέπει ακόμα να υπογραμμίσουμε ότι από την 1η Μάρτη θα ισχύει η καύση των νεκρών, με τους δήμους να επιφορτίζονται τη δημιουργία των απαραίτητων χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ