Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΟΣΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ
Την 1η Μάρτη η απόφαση

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει τελικά το Εφετείο του Παρισιού σχετικά με το αίτημα των ελληνικών αρχών έκδοσης της πρώην δικαστικού Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, στη χώρα μας. Κατά τη χτεσινή συζήτηση η Μπουρμπούλια απέρριψε τις σε βάρος της κατηγορίες για δωροδοκία, υποστήριξε ότι δε θα έχει στην Ελλάδα δίκαιη δίκη, προσθέτοντας ότι κινδυνεύει λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.

Από τη μεριά του ο Γάλλος εισαγγελέας εξέφρασε την απορία του πώς μία δικαστικός διατηρούσε σε ελληνικές και ελβετικές τράπεζες 14 διαφορετικούς λογαριασμούς, σημείωσε ότι όλα τα αντικειμενικά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, σχολιάζοντας τα σε βάρος της Μπουρμπούλια στοιχεία, τα χαρακτήρισε «άκρως σοβαρά», προσθέτοντας ότι «με δυσκολία θα μπορούσαν να βρεθούν σοβαρότερα, ιδιαίτερα για ένα δικαστικό λειτουργό».

Στο μεταξύ στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Κυριάκου Καρούτσου βρίσκονται πλέον οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί η Κ. Μπουρμπούλια στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όνομα της πρώην ανακρίτριας έχουν κατατεθεί 400.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 217.000 ευρώ κατέθεσε ο επιχειρηματίας Τρ. Αποστολόπουλος, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα έχουν κατατεθεί από την εταιρία «Vega International Corporation», ενώ κάποια μικροποσά έχουν κατατεθεί από άγνωστη πηγή. Επίσης, έχουν κατατεθεί και 146.000 ευρώ στο όνομα του δικηγόρου Στ. Κουμεντάκη, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό την περίοδο που χειριζόταν ως ανακρίτρια την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ