Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Το Νοέμβρη οι εκλογές - σίριαλ

Το κακόγουστο σίριαλ των αλλεπάλληλων αναβολών της ημερομηνίας των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με την ψήφιση τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές θα γίνουν το Νοέμβρη, και στο εξής τον ίδιο μήνα κάθε τρία χρόνια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ, η ακριβής ημερομηνία (ή ημερομηνίες, καθώς με τη νέα διάταξη επιτρέπεται η διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δύο συνεχόμενες μέρες) θα οριστεί προσεχώς με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Αρχικά, οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν στις 25 Μάρτη, αναβλήθηκαν για τις 25 Ιούνη και στις συνέχεια για τις ...25 Αυγούστου! Κι όλα αυτά, κάτω από ένα όργιο παρασκηνιακών μεθοδεύσεων και συναλλαγών μεταξύ των τριών «μεγάλων» παρατάξεων.

Αντί άλλων σχολίων, παραθέτουμε απόσπασμα από παρέμβαση της παράταξης Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, που περιλαμβάνεται στο τελευταίο τεύχος του Δελτίου του ΤΕΕ: «Τα ερωτήματα πολλά για τις βαθύτερες αιτίες των αλλεπάλληλων αναβολών. Τα ερωτήματα πολλά για το ρόλο ηγετικών παρατάξεων και προσώπων στη διάλυση του ΤΕΕ. Τα ερωτήματα πολλά για την ανοχή παρατάξεων και προσώπων στη διάλυση του ΤΕΕ. Η απάντηση μία: Ενίσχυση της συμμετοχής των Μηχανικών στις διαδικασίες του ΤΕΕ. Ενίσχυση του αγωνιστικού μετώπου. Ενίσχυση της μόνης συνεπούς δύναμης αντίστασης, της Πανεπιστημονικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ