Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
Τραμπούκικη συμπεριφορά

Για επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καραβασίλη, καταγγέλλει τον δήμαρχο Λάμπρο Μίχο η «Δημοκρατική Συνεργασία»

Αποπειράθηκε να χειροδικήσει εναντίον δημοτικού συμβούλου, επειδή οι θέσεις του τελευταίου έθιγαν την κυβερνητική πολιτική! Ο λόγος για τον δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας, Λάμπρο Μίχο, ο οποίος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επιτέθηκε εναντίον του συμβούλου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», Νίκου Καραβασίλη, σε μια προφανή προσπάθεια να κάνει τις όποιες φωνές αντίστασης να σιγήσουν. Ιδιαίτερα, όταν αυτές «τολμούν» να καταγγείλουν κυβερνητικές ευθύνες και επιλογές, τις οποίες φαίνεται πως ο δήμαρχος έχει αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίζεται και να επιβάλλει.

Ευθύνες που ανέδειξε ο Ν. Καραβασίλης, στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος, οπότε και προτάθηκε από τον δήμαρχο να αφαιρούνται οι άδειες από επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν τις βιοτεχνίες ή τις επιχειρήσεις τους σε χώρους που προβλέπονται για κατοικίες. Ο Ν. Καραβασίλης - όπως μας πληροφορεί η «Δημοκρατική Συνεργασία», σε ανακοίνωσή της - αντιπρότεινε ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχείρησης. Υπογράμμισε πως το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικότερα και όχι αποσπασματικά, να εξασφαλιστούν χώροι και βιοτεχνικά πάρκα για τους επαγγελματίες, ώστε να μη βρεθούν στο δρόμο. Ο δημοτικός σύμβουλος κατέληξε, λέγοντας πως ο Δήμος δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάποιον που θα «καρφώνει» στο κράτος επαγγελματίες για την εφαρμογή του νόμου.

Ο δήμαρχος άρχισε να εξοργίζεται, όταν ο Ν. Καραβασίλης ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης, «που δεν προβλέπει συνολική ρύθμιση του προβλήματος, τη στιγμή, μάλιστα, που διαπραγματεύεται με τον Λάτση την επέκταση των εγκαταστάσεων της "Πετρόλα" στην Ελευσίνα, παρά και ενάντια στη θέληση των κατοίκων της περιοχής, υπηρετώντας έτσι το μεγάλο κεφάλαιο». Ο ίδιος κατέληξε πως η προτεινόμενη από τον δήμαρχο ρύθμιση ενδέχεται να λειτουργήσει σαν ένας ακόμα μοχλός πίεσης για χειραγώγηση και εξαγορά συνειδήσεων, καθώς «η τακτική του δημάρχου και της παράταξής του συμπυκνώνεται στη φράση "πας μη δικός μας θα καταστρέφεται"».

Η φράση αυτή εξαγρίωσε τον «τοποτηρητή της κυβέρνησης» - όπως αποκαλεί τον δήμαρχο η «Δημοκρατική Συνεργασία» - ο οποίος επιτέθηκε στον Ν. Καραβασίλη με πρόθεση να χειροδικήσει.

Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή, η «Δημοκρατική Συνεργασία» τονίζει: «Ο δήμαρχος και η παράταξή του, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν με το "έτσι θέλω" την κυβερνητική πολιτική στην Αγ. Βαρβάρα και μη μπορώντας να σβήσουν τη φωνή αντίστασης της παράταξής μας, περνάνε πια στην ανοιχτή τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας ακόμα και τη σωματική βία. Ο δήμαρχος, μη σεβόμενος τη θέση του, το θεσμό του δημάρχου, το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, με τη συμπεριφορά του, θύμισε άλλες μαύρες εποχές». Και καταλήγοντας τονίζει πως η «τραμπούκικη ενέργεια του δημάρχου δε θα μείνει αναπάντητη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση σε βάρος της υποψήφιας δημάρχου του ΚΚΕ (2019-04-25 00:00:00.0)
O Θ. Αποστολίδης υποψήφιος στις Συκεές (2002-03-13 00:00:00.0)
Ο... «Μεγάλος Αδελφός» εισβάλλει στο δήμο (2001-07-18 00:00:00.0)
Ξεχειλίζει η αγανάκτηση (1999-02-19 00:00:00.0)
Μοναδικό έργο του δημάρχου η φορολογία (1998-09-30 00:00:00.0)
Πρόγραμμα με βάση τις προσδοκίες του λαού (1998-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ