Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Εκτός από τον καπιταλισμό υπάρχει και ο ... καπιταλισμός!

Στην κινηματογραφική βδομάδα, η οποία άνοιξε σήμερα, δεσπόζει, φυσικά, ο «Τρούμαν Καπότε», του Μπένετ Μίλερ. Η ταινία με άψογο κινηματογραφικά τρόπο παρακολουθεί ένας μέρος της ζωής (και των πηγών έμπνευσης) του «παράξενου» και αυτοκαταστροφικού Αμερικανού συγγραφέα. Ακολουθεί η ρουμάνικη ταινία, «Η Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου», του Κρίστι Πουίου. Ενα «οδοιπορικό» στα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου (παρόμοια με τα δικά μας) ενός άρρωστου ηλικιωμένου ανθρώπου.

Από τη Ρουμανία περνάμε στη Νορβηγία. «Χαβάη, Οσλο», του Ερικ Πόπε. Πέντε διαφορετικές «πληγωτικές» ιστορίες, δεμένες, όμως, μεταξύ τους σε μια πόλη (Οσλο), που φαίνεται να πονάει. Το ίδιο πληγωτική, αλλά κατά πολύ πιο αισιόδοξη, είναι η ταινία του Νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη Γκάβιν Χουντ, «Τσότσι». Ενας νεαρός νοτιοαφρικανός γκάνγκστερ, αλλάζει, ύστερα από την «τυχαία» γνωριμία του με ένα ...μωρό!

Στη συνέχεια περνάμε στη ...διασκέδαση! Απομίμηση του «Ροζ Πάνθηρα», από τον Σον Λέβι. Λείπει, φυσικά ο Πίτερ Σέλερς, αλλά και ο Μπλέικ Εντουαρντς (ο πρώτος διδάξας σκηνοθέτης). Τέλος, δουλιά να μη μας λείπει, έχουμε το θρίλερ «Εκτός Τροχιάς», του Μίκαελ Χάφστρομ. Πολύ καλή δομή σεναρίου, αλλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ