Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
Να μη χαθεί ούτε ώρα

Σε άμεσα μέτρα για την ακόμα καλύτερη προετοιμασία της απεργίας κατέληξε η χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία στις 15 του Μάρτη. Με όλες τις δυνάμεις στην οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στις 11 το πρωί. Αυτό είναι το μήνυμα - αποτέλεσμα της χτεσινής συνδικαλιστικής σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Οπως υπογραμμίστηκε στη σύσκεψη, οι τελευταίες κινητοποιήσεις, ο πολυήμερος αγώνας των ναυτεργατών, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ότι το ΠΑΜΕ έχει τα φόντα να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων. Ακόμα και εκεί που οι συσχετισμοί δεν ευνοούν, που οι αρνητικοί συσχετισμοί βάζουν εμπόδια, δεν μπορούν να ματαιώνουν τους αγώνες των εργαζομένων. Αρκεί, οι ταξικές δυνάμεις σωστά να σχεδιάζουν τη δράση τους να γνωρίζουν το χώρο τους και θαρρετά να ανοίγονται στον κόσμο. Η δουλιά με αυταπάρνηση, η αυτοθυσία, το προσωπικό παράδειγμα και η ενίσχυση της αλληλεγγύης είναι τα όπλα των ταξικών δυνάμεων και μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 15 Μάρτη.

Αμεσα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας

Γι' αυτό και στην εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Γιώργος Πέρρος στάθηκε αναλυτικά στον τρόπο που πρέπει να ξεδιπλώσουν τη δράση τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ:

  • Το κάθε σωματείο, να αναλάβει την ευθύνη του για την οργάνωση της απεργίας στο χώρο δουλιάς του. Να την κάνει δική του υπόθεση. Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στα νέα τμήματα των εργατών με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως στις πρώην ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στους ΟΤΑ.
  • Ο κάθε συνδικαλιστής να λειτουργήσει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της μάχης και στην ιδεολογική αντιπαράθεση. Να συμβάλει ώστε η απεργία να γίνει υπόθεση όλων των εργατών και εργατριών του κλάδου.
  • Συγκρότηση απεργιακών επιτροπών που θα παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.
  • Σε κάθε ΔΣ, ακόμα και εκεί που δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μειοψηφία, πρέπει να σχεδιαστεί η περιφρούρηση της απεργίας με απεργιακές φρουρές. Με κάθε πρόσφορο μέσο να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, να αντιμετωπιστούν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί στους χώρους δουλιάς.

Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Στο βήμα ο Γιώργος Πέρρος
Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Στο βήμα ο Γιώργος Πέρρος
Δίνοντας το στίγμα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης για την επιτυχία της απεργίας, αλλά και της γενικότερης δράσης του ΠΑΜΕ, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και απορρίπτει τους διαλόγους - απάτη, όπως αυτόν του Ασφαλιστικού. Απορρίπτει τα μέτρα της κυβέρνησης, εναντιώνεται στη στρατηγική του κεφαλαίου, δεν αποδέχεται το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα και την «ανάπτυξη» προς όφελος των καπιταλιστών. Και ταυτόχρονα προβάλλει το διεκδικητικό του πλαίσιο. Πάνω σ' αυτή τη βάση οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν τον αγώνα σε κάθε κλάδο σε κάθε χώρο δουλιάς.

Να ξεσκεπαστούν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες

Ιδιαίτερη προσοχή - τονίστηκε στη σύσκεψη - χρειάζεται να δοθεί στην τακτική των άλλων δυνάμεων, στην πολιτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτές οι πλειοψηφίες, όπως και χτες, έτσι και σήμερα, αρνούνται να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων με βάση τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Επιχειρούν να αποτελέσουν μοχλό εκμετάλλευσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, όχι όμως για να υπάρξει σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά για να εγκλωβίσουν τις εργατικές μάζες. Να τις αποπροσανατολίσουν και να θεωρήσουν σαν λύση την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία. Σηκώνουν αντικυβερνητικές κορόνες χωρίς να αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Κρύβουν συστηματικά τις αιτίες των προβλημάτων, που είναι η εξουσία του κεφαλαίου, η πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό, όπως σημείωσε κλείνοντας τη σύσκεψη ο Γ. Πέρρος, «στις πλάτες του ΠΑΜΕ πέφτει το μεγάλο βάρος για την οργάνωση της πάλης. Από σήμερα όλοι στη μάχη. Ούτε μια ώρα χαμένη. Στη μάχη για την απεργία. Στη μάχη για την επιτυχία των συγκεντρώσεων και της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ