Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ραπόρτο στα αφεντικά του

«

Μέτρα για τους Ελληνες Ναυτικούς και την Ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας», «Αναβάθμιση Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών», «Υδροπλάνα», «Εθνική Λιμενική πολιτική - Επενδύσεις», «Νομοθετικό Εργο». Αυτά είναι τα τέσσερα κεφάλαια, στα οποία κωδικοποιεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης τον απολογισμό του «θετικού έργου» του στο υπουργείο, τον οποίο παρουσίασε χτες συνοπτικά σε δελτίο Τύπου. Τέσσερις ψευδεπίγραφοι τίτλοι, με τους οποίους ο Κεφαλογιάννης νομίζει ότι θα κοροϊδέψει τους ναυτεργάτες για τη φιλοεφοπλιστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αύξηση των υπερκερδών του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Ομως, η πραγματικότητα είναι μία. Από τους μόνους που μπορεί ο Κεφαλογιάννης και η κυβέρνησή του να ζητά εύσημα είναι οι εφοπλιστές. Συνεχίζοντας το «έργο» του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ επί δύο χρόνια τώρα, δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο που να μην έχει σαν μπούσουλά του την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν υπάρχει ούτε μία παράγραφος από τον απολογισμό που να μην το μαρτυρά. Ακόμα και αυτή που μιλάει για την...«ενίσχυση της απασχόλησης των ναυτικών» δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα άλλο από επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές. Δηλαδή, «ζεστό χρήμα» από τις τσέπες των εργαζομένων. Επιδοτήσεις που αφορούν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, μέχρι και δρομολόγια ακτοπλοϊκών γραμμών και μάλιστα γραμμών επικερδών!

Ακριβώς για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, έφτασε και αυτή η κυβέρνηση στο σημείο να ντύσει τους ναυτεργάτες στο «χακί», επιβάλλοντας το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης στα ακτοπλοϊκά πλοία. Ομως, όσο και να προσπαθεί ο Κεφαλογιάννης να κοροϊδέψει τους ναυτεργάτες, θα πάρει και αυτός και η κυβέρνησή του την απάντηση που πρέπει και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι διαθέσεις των ναυτεργατών το μαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο...


Α.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ