Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ψήφο - απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία

Αρχίζουν σήμερα οι εκλογές στο Συνδικάτο της Αθήνας

Σήμερα αρχίζουν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ).

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν σήμερα από τις 2 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο της Γλυφάδας. Αύριο, 9 του Μάρτη, από τις 12 μ. έως τις 5 μ.μ. στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στην καντίνα απέναντι από τα εμπορεύματα. Την Παρασκευή 10/3, το Σάββατο 11/3, τη Δευτέρα 13/3 και την Τρίτη 14/3 οι εργαζόμενοι θα ψηφίζουν από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου, οδός Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, 7ος όροφος.

Σε καθημερινή βάση συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πραγματοποιούν εξορμήσεις σε δεκάδες χώρους δουλιάς και νυχτερινά κέντρα. Ερχονται σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους και συζητούν μαζί τους για τις αρχαιρεσίες στο συνδικάτο και την ανάγκη συσπείρωσής τους σε αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στην αντεργατική-αντιασφαλιστική λαίλαπα κυβέρνησης-κεφαλαίου.

Οπως υπογραμμίζουν συνδικαλιστές, κύριος στόχος της εργοδοσίας, εκτός των άλλων, είναι η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Οι εργοδότες καθημερινά παρανομούν δηλώνοντας σε άλλες ειδικότητες τους εργαζόμενους που απασχολούν, προκειμένου να μην τους κολλήσουν βαριά και ανθυγιεινά ένσημα. Για παράδειγμα, σερβιτόροι δηλώνονται ως βοηθοί σερβιτόρου για να κολλούν μεικτά ένσημα. Οι εξορμήσεις στα νυχτερινά κέντρα αποκάλυψαν ένα όργιο ασυδοσίας, όπως τονίζουν συνδικαλιστές, καθώς περίπου το 50% των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτά είναι ανασφάλιστοι.

«Το συνδικάτο είναι το μετερίζι του αγώνα και το όπλο μας. Ψήφισε ΔΑΣ Επισιτισμού, δυνάμωσε τη δική σου δράση. Η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί για τη συνέχιση και το δυνάμωμα αυτού του αγωνιστικού δρόμου. Μπορεί να εγγυηθεί για συνδικάτο στην υπηρεσία των εργαζομένων στον επισιτισμό, για συμβολή στην ενιαία δράση των εργαζομένων. Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας. Αυτό αντιστοιχεί στα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και όλων των κλάδων και σε αυτήν την κατεύθυνση σας καλούμε να στρατευτείτε», υπογραμμίζει η ΔΑΣ.

Στις κάλπες και οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης

Αύριο αρχίζουν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. «Οι εκλογές είναι ακόμα μια μάχη που δίνουμε, είναι ακόμα μια προσπάθεια για να δυναμώσει η συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου», σημειώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές και να δυναμώσουν το σωματείο.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν:

  • Πέμπτη 9 του Μάρτη και Παρασκευή 10 του Μάρτη από τις 2.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.
  • Σάββατο 11 του Μάρτη από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.
  • Κυριακή 12 του Μάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
  • Δευτέρα 13 του Μάρτη έως και Πέμπτη 16 του Μάρτη από τις 2.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.
  • Παρασκευή 17 του Μάρτη από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Οι εκλογές θα γίνονται όλες τις μέρες στα γραφεία του Σωματείου στον 5ο όροφο του ΕΚΘ.

Επίσης, θα στηθούν κάλπες:

  • Την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 του Μάρτη στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου (28ης Οκτωβρίου 38 και Μ. Αλεξάνδρου γωνία)
  • Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 του Μάρτη στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην Καλαμαριά (Δημ. Καραολή 47 και Τραπεζούντος γωνία).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ