Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
10ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΠΑ
Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών

Σήμερα αρχίζουν οι 3ήμερες εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Το Συνέδριο των εργαζομένων στα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας, διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, με δεδομένη την απροκάλυπτη αντεργατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Μιας επίθεσης που εξαπολύεται με τη συναίνεση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση».

Η Γραμματεία της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ (ΕΣΚ), με ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο θα έρθει σε ρήξη με τις πολιτικές του κεφαλαίου και όσων διαχειρίζονται τα συμφέροντά του, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα σταθερά και αταλάντευτα τα συμφέροντα των εργαζομένων. «Αυτό είναι ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι πρέπει με την παρέμβασή τους να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, καταδικάζοντας παράλληλα τις ηγεσίες των παραπάνω παρατάξεων, που συναίνεσαν με όλες τις αντιλαϊκές επιλογές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ και προστίθεται: «Για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες που νομοτελειακά είναι μπροστά μας, οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στον ταξικό πόλο του κινήματος, να το ενισχύσουν και να το δυναμώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ