Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασυδοσία δίχως όριο

Τους «ασκούς του Αιόλου» έχει ανοίξει για τα καλά η εφοπλιστόδουλη πολιτική της ΝΔ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις χιλιάδες ζωές των ναυτεργατών και των επιβατών. Προχτές Δευτέρα, στις 9.30 περίπου το βράδυ, το λιμεναρχείο της Ραφήνας έδωσε άδεια στο επιβατηγό πλοίο «ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΙ 2» της εταιρίας Μπλου Σταρ Φέρι του ομίλου του Π. Παναγόπουλου, να βγει μεσοπέλαγα, παρά το γεγονός ότι από τις 6 το απόγευμα είχε απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών!

Το λιμεναρχείο, ενεργώντας με βάση την κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη για την πάση θυσία εξυπηρέτηση των εφοπλιστών, εξέδωσε άδεια απόπλου στο πλοίο, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν πράκτορας του Παναγόπουλου και βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των 100 ναυτεργατών του πληρώματος και των 15 επιβατών. Και αυτά για να μη χάσει ο εφοπλιστής κανένα φράγκο από το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Ανδρο - Τήνο - Μύκονο.

Μάλιστα, με βάση τις πληροφορίες, η... συμφωνία με το λιμεναρχείο ήταν το πλοίο να αποπλεύσει κενό επιβατών και να επιβιβάσει από την Ανδρο. Ωστόσο, με εντολή της εταιρίας επιβιβάστηκαν οι 15 επιβάτες, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκδοθεί εισιτήρια ή να είναι καταγραμμένοι στην ηλεκτρονική λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που συνέβαινε το «μοιραίο» θα πήγαιναν στα...«άγραφα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ