Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η ανεμοθύελλα «χτύπησε» καλλιέργειες

Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες της Μαγνησίας προκάλεσε ο δυνατός άνεμος, που έπνεε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες στους Δήμους Αρτέμιδας και Μηλεών, όπου η ανεμοθύελλα έριξε κάτω σχεδόν το σύνολο της παραγωγής δαμάσκηνων, ενώ ζημιές υπέστησαν και αχλαδοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καταστράφηκε το 80% της παραγωγής δαμάσκηνων, καθώς το προϊόν είναι ευαίσθητο στον αέρα, ενώ οι ζημιές στις αχλαδοκαλλιέργειες θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των φρούτων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής τους.

Στη Μαγνησία, σημαντικές ζημιές αγροτικών καλλιεργειών προκλήθηκαν και από το χαλάζι που έπεσε στο Αερινό, το Βελεστίνο, τη Ζαγορά και τη Μακρυράχη. Μερική καταστροφή υπέστησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας, σε έκταση 400 στρεμμάτων.

Στη Λάρισα

Πάνω από 2.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως οπωροφόρων δέντρων, υπέστησαν ζημιές από την ανεμοθύελλα της περασμένης βδομάδας και σε χωριά της Λάρισας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι καταστροφές, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές, προκλήθηκαν σε καλλιέργειες αχλαδιού, βερίκοκου, βαμβακιού και σε αμπέλια στον Τύρναβο και στα χωριά Πλατανούλια, Δένδρα και Δαμάσι.

Οι πληγέντες αγρότες, που έχουν περιέλθει σε οικονομικά αδιέξοδα, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών, για να γίνουν δίκαιες και σωστές εκτιμήσεις, και την άμεση αποζημίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ