Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Χαρτομελέτες με το αζημίωτο...

Το προσφιλές εκσυγχρονιστικό «σπορ» της ανάθεσης μελετών σε ιδιωτικές εταιρίες, επικαλείται για άλλη μια φορά ο υπουργός Γεωργίας για να «πείσει» ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται κάπως για την ανάπτυξη της υπαίθρου και ειδικά των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Χτες από το υπουργείο Γεωργίας βγήκε μια «κουτοπόνηρη» ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επί λέξει: «Το Υπουργείο Γεωργίας, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει χαράξει ο Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, για μια διαφορετική προσέγγιση στον τομέα της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου, έχει δρομολογήσει την εκπόνηση 33 αναπτυξιακών μελετών που καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας».

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση απροκάλυπτου εμπαιγμού των αγροτοκτηνοτρόφων και η δημιουργία ψεύτικων ελπίδων σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Γεωργίας θα προχωρήσουν σε πολιτική ανάπτυξης της υπαίθρου. Ο υπουργός Γεωργίας το μόνο που έκανε, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, είναι να προσφέρει μελετητική δουλιά σε ιδιωτικές εταιρίες και όχι να βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη την υπαίθρου. Μάλιστα, στην ανακοίνωση δε γίνεται λόγος για το ποιες είναι αυτές οι μελετητικές εταιρίες και έναντι ποιου τιμήματος ανέλαβαν την εκπόνηση των 33 αναπτυξιακών μελετών. Αλλωστε και στο παρελθόν η κυβέρνηση και ο νυν υπουργός Γεωργίας ανέθεσαν σωρηδόν μελέτες σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία, έναντι αδρού τιμήματος, για να προκύψουν σε πολλές περιπτώσεις αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα. Επιπλέον, σε ακόμα περισσότερες περιπτώσεις, οι περιβόητες μελέτες έμειναν μόνο στα χαρτιά και δε «μετουσιώθηκαν» ποτέ σε αναπτυξιακά έργα και προγράμματα για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών σε όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων.

Εκτός των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες μελέτες θα μπορούσαν να γίνουν κάλλιστα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας και με πολύ μικρότερο κόστος. Ο υπουργός Γεωργίας και οι συνεργάτες του, όμως, φαίνεται να προτιμούν τις ιδιωτικές εταιρίες, στο όνομα πάντα της πολιτικής συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του υπουργείου Γεωργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολέθρια η νέα ΚΑΠ για τους μικρομεσαίους αγρότες (2005-09-16 00:00:00.0)
Για τον αγροτοτουρισμό (2002-06-16 00:00:00.0)
Ποια ανάπτυξη της υπαίθρου; (2002-05-31 00:00:00.0)
Συνάντηση για την ανάπτυξη της ...εξαπάτησης (2002-01-05 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν τη διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων (1999-06-26 00:00:00.0)
Ελεύθερος χώρος πράσινου, προτείνει το ΕΜΠ (1998-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ