Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέο «παράπλευρο» λουτρό αίματος

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Νέο μακελειό προκάλεσαν οι κατοχικές αμερικανικές δυνάμεις ξεκληρίζοντας, άνευ προφανούς λόγου, σχεδόν μια ολόκληρη οικογένεια. Το αιματοκύλισμα έγινε στο χωριό Ισχάκι, βορείως της Βαγδάτης, όταν αμερικανικό ελικόπτερο έβαλε κατά σπιτιού, όπου, στη συνέχεια, επέδραμαν Αμερικανοί κομάντος.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί 11 άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα. Οι κατοχικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την επιχείρηση, επέμειναν, όμως, ότι αναζητούσαν «στέλεχος της αλ Κάιντα» και υπήρξαν μόνο 3 «παράπλευρες απώλειες». Επιβεβαιώθηκε, επίσης, ότι τα τελευταία 24ωρα σκοτώθηκαν, στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ανμπάρ «σε μάχες» 2 Αμερικανοί στρατιώτες.

Συνολικά, χτες, βομβιστικές επιθέσεις έγιναν σε Βαγδάτη, Μπαακούμπα και Μπάλαντ, όμως, αν και στόχος ήταν η ιρακινή αστυνομία, οι 5 νεκροί όπως και οι περισσότεροι από 30 τραυματίες ήταν πολίτες. Χτες, επίσης, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν άλλους 800 στρατιώτες, τις επόμενες μέρες, στο Ιράκ, για τις 40 ημέρες του πένθους της Ασούρα που συνοδεύεται από σιιτικό προσκύνημα.

Νέα αναβολή

Στις 5 Απρίλη θα επαναληφθεί η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν, που χτες, στο μεγαλύτερο μέρος της πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Αυτήν την εντολή έδωσε ο Πρόεδρος μετά από τη γραπτή ομιλία του Ιρακινού πρώην ηγέτη, ο οποίος χαρακτήρισε «κωμωδία» τη διαδικασία, κάλεσε τους Ιρακινούς «να μην υποκύψουν σε εμφύλιες εντάσεις και να αγωνιστούν για να διώξουν τους εισβολείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ