Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Για τις προσπάθειες απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας

Παρέμβαση της Διαμάντως Μανωλάκου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τις προκλητικές προσπάθειες και απειλές της τσέχικης κυβέρνησης ενάντια στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας κατήγγειλε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, προσπάθειες και απειλές που εντάσσονται στη γενικότερη αντικομμουνιστική εκστρατεία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ζήτησε δε την άμεση παύση της δίωξης των Τσέχων κομμουνιστών που αγωνίζονται για την πραγματική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Josep Borrell Fontelles, απέφυγε να απαντήσει, όπως δεν είχε απαντήσει και το Συμβούλιο της ΕΕ σε αντίστοιχη Ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, πριν από λίγες βδομάδες.

Στην παρέμβασή της η Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε τα εξής:

«Είναι προκλητική η προσπάθεια και οι απειλές της τσέχικης κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου και να απαγορεύσει τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, επειδή "προβάλλει την αντίληψη της ταξικής πάλης και του μαρξισμού-λενινισμού", προκαλώντας την αγανάκτηση χιλιάδων προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Υπόμνημα και τις υπογραφές διαμαρτυρίας γνωστοποίησα σε σας, κύριε πρόεδρε του Ευρωκοινοβουλίου, και στους προέδρους των πολιτικών ομάδων.

Είναι απαράδεκτη μία τέτοια στάση, δεδομένου ότι στρέφεται και κατά του ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας, που είναι ένα κόμμα με μεγάλη πολιτική δράση, επιρροή και αναγνώριση στον τσέχικο λαό και εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο με 6 μέλη.

Αλήθεια, πώς θα αισθανόσασταν αν για τη νεολαία του κόμματος που εκπροσωπείτε ετίθετο ζήτημα νομιμότητας;

Τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία των λαών.

Σας ζητώ να την καταδικάσετε ως αντικομμουνιστική δίωξη, εκφράζοντας έτσι την υπεράσπισή σας στα δημοκρατικά δικαιώματα, στην ελευθερία της πολιτικής δράσης και ιδεολογικής έκφρασης, απαιτώντας από την κυβέρνηση και τις αρχές της Τσεχίας να θέσουν αμέσως τέλος στην ιδεολογική και πολιτική δίωξη των Τσέχων νεολαίων κομμουνιστών, να σεβαστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του τσέχικου λαού και της νεολαίας του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανασυγκροτείται η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (2010-03-17 00:00:00.0)
«Οχι» στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας (2008-05-22 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας (2008-04-12 00:00:00.0)
Απειλείται η ομαλότητα των εκλογών (2006-05-26 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η διεθνής αλληλεγγύη (2006-03-01 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα δίνει τη μάχη (2006-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ