Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ προς το Συμβούλιο της ΕΕ

Την τερατώδη απόφαση του δικαστηρίου της Τσεχίας στην Πράγα που επικύρωσε τις ενέργειες της τσέχικης κυβέρνησης να απαγορεύσει την πολιτική δραστηριότητα της Κομμουνιστικής Ενωσης Νέων Τσεχίας με το αιτιολογικό ότι «επιδιώκει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής», κατήγγειλε με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Στην Ερώτησή του ο Θ. Παφίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «η απόφαση της κυβέρνησης της Τσεχίας, τον Οκτώβρη του 2006, να απαγορεύσει τη λειτουργία της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας (KSM) και η πρόσφατη επικύρωση της απόφασης αυτής από τις δικαστικές αρχές της χώρας, παραβιάζει κατάφωρα τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών, καθώς και της ελεύθερης σύστασης πολιτικών οργανισμών. Απαράδεκτο και επικίνδυνο είναι το επιχείρημα στο οποίο στηρίζεται η απαγόρευση αυτή, ότι η ΚΕΝ Τσεχίας "τάσσεται υπέρ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής", γεγονός που αποδεικνύει ότι η απαράδεκτη αυτή απόφαση εντάσσεται στη γενικότερη αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΕ, με στόχο τη δίωξη και την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της αντιιμπεριαλιστικής δράσης».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ερωτά το Συμβούλιο, καλώντας το να πάρει θέση, αν «καταδικάζει τις πολιτικές διώξεις, απαγορεύσεις και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης σε βάρος της ΚΕΝ Τσεχίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μάλιστα σε μία περίοδο έντονης λαϊκής κινητοποίησης και αντίδρασης στην εγκατάσταση αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ