Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΖΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Στη λογική του αντιτρομοκρατικού νόμου η κυβέρνηση

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Εξευτελιστικές είναι οι απαιτήσεις των Αμερικανών προκειμένου να καταργήσουν για τους Ελληνες τη βίζα εισόδου στις ΗΠΑ και ήδη έχουν γίνει αρκετές διμερείς επαφές με στελέχη υπουργείων και υπηρεσιών.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης στην απάντησή του επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που γίνονται με τους Αμερικανούς. Είπε ότι η χώρα μας έχει ήδη «λάβει ουσιαστικά μέτρα που ανταποκρίνονται στα κριτήρια της αμερικανικής νομοθεσίας» και παραδέχτηκε τις επισκέψεις Αμερικανών στη χώρα μας προκειμένου να συζητηθούν - όπως είπε - «τεχνικής φύσης θέματα σε προξενικά και μεταναστευτικά ζητήματα». Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι κατά τις επαφές αυτές η Ελλάδα επιδιώκει να διασφαλίσει το σεβασμό «της εθνικής νομοθεσίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Ως ΚΚΕ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη λογική της υποταγής στον αντιτρομοκρατικό νόμο και την αντιτρομοκρατική λογική των Αμερικανών τρομοκρατών» τόνισε στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής και ανέφερε ότι από τις 15 παλιές χώρες της ΕΕ μόνο για την Ελλάδα ζητάνε βίζα οι ΗΠΑ. Τα πάντα, είπε, κινούνται στη λογική του αντιτρομοκρατικού δόγματος των ΗΠΑ και ήδη η χώρα μας προχώρησε σε υποχωρήσεις όπως με την αποδοχή να εκδίδονται τα διαβατήριά μας από την Αστυνομία και όχι τις Νομαρχίες. Επίσης, κατήγγειλε ο Σπ. Χαλβατζής, υπάρχει υποχρέωση να βρίσκονται ένοπλοι μέσα στα αεροπλάνα και να δίνονται στις αρχές των ΗΠΑ όσα στοιχεία αυτές θέλουν για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς τη χώρα τους. Μάλιστα οι Αμερικανοί ήρθαν στη χώρα μας και έκαναν έλεγχο στα αεροδρόμιά μας προσθέτοντας ένα ακόμα κρίκο στις ταπεινωτικές τους ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ