Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προβληματισμός και οργή για την εισβολή στην Ιεριχώ

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Να παραιτηθεί ο Μαχμούντ Αμπάς και να διαλύσει την Παλαιστινιακή Αρχή, ζητούν με επιστολή τους στελέχη της οργάνωσής του «Φατάχ», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή εισβολή στην Ιεριχώ και τη σύλληψη των, εκεί, κρατουμένων μελών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του ηγέτη τους. Αυτό διαρρεόταν, χτες, από αρκετές πηγές προσκείμενες στη «Φατάχ», χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Με βάση το σκεπτικό του αιτήματος, η ισραηλινή επιχείρηση «ταπείνωσε» την Παλαιστινιακή Αρχή, και κατά συνέπεια «ο ισραηλινός στρατός, αφού επί της ουσίας παραμένει κατοχική δύναμη και κάνει ό,τι θέλει, ας αναλάβει και την ευθύνη του παλαιστινιακού λαού, τον οποίο κατέχει, και για την τύχη του οποίου σήμερα δηλώνει αναρμοδιότητα». Σήμερα, μια τέτοια κίνηση μοιάζει, όπως τονίζεται, μάλλον αδύνατη, αλλά αν η κατάσταση χειροτερεύσει, τότε πολλοί θα συνταχθούν με αυτήν την άποψη. Ηδη, ο ισραηλινός αποκλεισμός έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου υπάρχει έλλειψη και ψωμιού.

Κατά τα άλλα, σήμερα ο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της «Χαμάς», Ισμαήλ Χανίγια, που θα του παρουσιάσει μια πρώτη λίστα του υπουργικού συμβουλίου. Μετά την αποτυχία των, μέχρι στιγμής, συνομιλιών, η «Χαμάς» θα προχωρήσει σε μονοκομματική κυβέρνηση.

Τέλος, χτες, σφοδρή ανταλλαγή πυρών ξέσπασε στο χωριό Γιαμούν, της Δυτικής Οχθης, μετά από εισβολή του ισραηλινού στρατού, ο οποίος σκότωσε, τελικά, ένα 10χρονο κοριτσάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ