Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Λαϊκή κοσμοσυρροή για τον ύστατο αποχαιρετισμό

Ο Ρ. Κλαρκ παρών στον αποχαιρετισμό του Σ. Μιλόσεβιτς

Associated Press

Ο Ρ. Κλαρκ παρών στον αποχαιρετισμό του Σ. Μιλόσεβιτς
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ατέλειωτα πλήθη δεκάδων χιλιάδων Σέρβων με κόκκινα ρόδα και φωτογραφίες του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο χέρι ή στο πέτο, ανέμεναν και χτες επί ώρες μέχρις ότου εισέλθουν στο «Μουσείο της Επανάστασης» για να πουν το ύστατο αντίο στον πρώην ηγέτη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής, το λαϊκό προσκύνημα δε διακόπηκε στις 23.00 προχτές βράδυ όπως είχε προγραμματιστεί. Εξελίχθηκε σε ολονυχτία...

Ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες που συμμετείχαν χτες στις εκδηλώσεις αποχαιρετισμού στο «Μουσείο της Επανάστασης» ήταν ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος μάλιστα στάθηκε επί ώρες στην τιμητική φρουρά μπροστά από το φέρετρο του πρώην ηγέτη και ο Ράμσεϊ Κλαρκ της «Διεθνούς Επιτροπής Υπεράσπισης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς» και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σήμερα το μεσημέρι η σορός του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα εκτεθεί σε κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου μπροστά από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν, κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι. Πλατύ λαϊκό κάλεσμα για συμμετοχή στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης του Μιλόσεβιτς σε Βελιγράδι και Ποζάρεβατς απηύθυναν το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας και το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα.

Πλήθη λαού για τον ύστατο χαιρετισμό

Associated Press

Πλήθη λαού για τον ύστατο χαιρετισμό
Αργότερα σήμερα, η σορός προβλέπεται να μεταφερθεί στη γενέτειρα του Μιλόσεβιτς, Ποζάρεβατς, όπου στο δημαρχείο της πόλης θα τελεστεί ειδική εκδήλωση αποχαιρετισμού του πρώην ηγέτη. Ακολούθως, η ταφή θα γίνει στις 15.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην αυλή του πατρικού σπιτιού του πρώην Προέδρου, πλάι στον τάφο της μητέρας του...

Αγνωστο παρέμενε πάντως ως χτες βράδυ, εάν στην κηδεία θα παραστεί η χήρα Μιλόσεβιτς, Μιριάνα Μάρκοβιτς. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΚΚΡΟ, Γ. Ζιουγκάνοφ, η χήρα Μιλόσεβιτς ενδεχομένως να μην έρθει στη Σερβία λόγω των ανεπαρκών εγγυήσεων των σερβικών αρχών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Φάουστο Ποκάρ, επανήλθε χτες στη Χάγη στο θέμα αιτίας θανάτου του Μιλόσεβιτς, αποκλείοντας ότι προήλθε από δηλητηρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ