Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Με όπλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ομάδες από Επιτροπές Νέων Συνδικάτων και Θεραπευτικές Κοινότητες θα πάρουν μέρος στο τουρνουά ποδοσφαίρου της ερχόμενης Κυριακής

Με τη διοργάνωση του τουρνουά ποδοσφαίρου συνεχίζονται την Κυριακή 2 Απρίλη οι πολύμορφες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ ενάντια στα ναρκωτικά, οι οποίες ξεκίνησαν προχτές, με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για την τοξικοεξάρτηση. Οι τοποθετήσεις νέων εργαζομένων, συνδικαλιστών, μελών θεραπευτικών κοινοτήτων, γονιών, που συμμετείχαν στην προχτεσινή εκδήλωση, ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο η άρχουσα τάξη αξιοποιεί τις εξαρτησιογόνες ουσίες για την ποδηγέτηση της νέας γενιάς. Η αθλητική «αναμέτρηση» της Κυριακής αποτελεί μια ακόμα σημαντική παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο θέμα της τοξικοεξάρτησης και έρχεται να αναδείξει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ερασιτεχνικός, λαϊκός αθλητισμός στην υιοθέτηση μιας αγωνιστικής, δημιουργικής στάσης ζωής.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., στο γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Ιλίου (λεωφόρος Χασιάς 130). Στους αγώνες θα πάρουν μέρος οι ομάδες των Επιτροπών Νέων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου και του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά, του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Επίσης, οι ομάδες από τις Θεραπευτικές Κοινότητες «ΝΟΣΤΟΣ», «ΣΤΡΟΦΗ», «ΔΙΑΒΑΣΗ», των Σπουδαστών από το ΤΕΕ του ΟΑΕΔ της Παλλήνης και η ομάδα «Καφέ 3».

Για την πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, ο Νίκος Μπουντούρογλου, αντιπρόεδρος του Εθνικού ΣΥμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), σχολιάζει στο «Ρ»: «Ο μαζικός λαϊκός ερασιτεχνικός αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μια βαλβίδα ασφαλείας απέναντι σ' αυτή τη σήψη και την παρακμή που ζουν σήμερα οι νέοι». Αναδεικνύοντας τα κοινωνικά αίτια της τοξικοεξάρτησης, επισημαίνει: «Εμείς ως ΕΣΥΝ λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρωτοβάθμια πρόληψη που να αντιπαλεύει τα αίτια της εξάρτησης, χωρίς ένα πανελλαδικό εθνικό σχέδιο που θα συνδέεται με τη δράση ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση της υγείας, του περιβάλλοντος, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόληψη χωρίς να μιλήσουμε για εργασία, για ελεύθερο χρόνο... Τότε, απλά περιθάλπουμε τον τραυματία πολέμου, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή 17 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η 11η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΕΣΥΝ (2022-04-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις (2015-06-24 00:00:00.0)
Να ενταθεί η πάλη και η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2014-06-22 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα το 4ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ (2009-06-26 00:00:00.0)
Αγώνας δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2007-12-19 00:00:00.0)
Δεν περισσεύουν ασθενοφόρα... (2006-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ