Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Ξεκάθαρο «όχι» στην προωθούμενη συγχώνευση

Η «ανθυγιεινή» πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο των κατοίκων της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το «Αγία Βαρβάρα». Στο βήμα, ο Γ. Μαυρίκος
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το «Αγία Βαρβάρα». Στο βήμα, ο Γ. Μαυρίκος
Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής συγκεντρώθηκαν και πορεύτηκαν ενάντια στην «ανθυγιεινή» πολιτική της κυβέρνησης. Αντέδρασαν έμπρακτα στα σχέδια για τη συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομειακών κλινών της Δυτικής Αθήνας, με τη συγχώνευση των νοσοκομείων «Αγία Βαρβάρα» και «Αττικόν». Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νοτιοδυτικής Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω απ' το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», στο Αιγάλεω, και απαίτησαν να μην κλείσει, αλλά, αντίθετα, να αναβαθμιστεί, με προσλήψεις, ανάπτυξη νέων κλινών και δημιουργία σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και την πλήρη λειτουργία του «Αττικού Νοσοκομείου».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», και ο Μιχάλης Σελέκος, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση».

Χρυσοφόρα πολιτική για τους ιδιώτες

Ο Γ. Μαυρίκος, στην ομιλία του, τόνισε πως, όταν άλλαξε ο υπουργός Υγείας, μας είπαν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Πριν, όμως, «αλέκτορα λαλήσαι τρις», ο νέος υπουργός κλείνει νοσοκομεία και αφήνει τους εμπόρους της Υγείας να κερδοσκοπούν. Το ίδιο σενάριο, δηλαδή «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Υπονομεύουν, τόνισε, τα δημόσια νοσοκομεία και την ίδια στιγμή ο τζίρος στα ιδιωτικά νοσοκομεία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 210%, στα ιδιωτικά μαιευτήρια τα τελευταία δύο χρόνια κατά 230%, και κατά 57% στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.


«Να γιατί θέλουν αραχνιασμένα και κλειστά τα δημόσια νοσοκομεία», επισήμανε ο υποψήφιος της ΝΑΣ. Τόνισε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν το λαό στη γωνία, θεατή των εξελίξεων. Ενώ, αντίθετα, το ΚΚΕ έχει υπεύθυνη πολιτική στάση απέναντι στους εργαζόμενους και τους καλεί να αγωνιστούν. Οσο για το ΣΥΝ, πρόσθεσε, «όσο και να μακιγιάρει την πολιτική του», δεν κρύβεται ο ρόλος του ως δεκανίκι του συστήματος. Ο Γ. Μαυρίκος ξεκαθάρισε πως τα σχέδια για συγχώνευση του «Αττικού Νοσοκομείου» και του «Αγ. Βαρβάρα» δεν είναι απλά «μία λανθασμένη κίνηση, αλλά μέρος και κρίκος μιας αντεργατικής πολιτικής». Τα ζητήματα της υγείας, κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος, αλλά και γενικότερα τα λαϊκά προβλήματα, είναι τα κύρια κριτήρια για την ψήφο στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Συνυπεύθυνες οι τοπικές δημοτικές αρχές

Ο Μ. Σελέκος είπε πως οι κυβερνώντες «αντί να μιλούν για το πώς θα αυξηθούν τα νοσοκομεία, για να μην πεθαίνει ο κόσμος στο δρόμο ή να μην ταλαιπωρείται στα ράντζα ή να μην περιμένει 1 μήνα για να εξυπηρετηθεί σε προγραμματισμένα ραντεβού, αυτοί μιλούν για κλείσιμο νοσοκομείου». Θύμισε πως και τα δύο νοσοκομεία είναι απαραίτητα στην περιοχή, που αριθμεί 700.000 κατοίκους. Για τον πληθυσμό αυτό χρειάζονται 3.000 κλίνες και υπάρχουν σε ανάπτυξη μόλις 600! Επιπλέον, στο «Αττικόν» εκκρεμούν προσλήψεις από το 2003 με διάφορες προφάσεις, όταν για την πλήρη λειτουργία του χρειάζεται να προσληφθούν άμεσα 1.100 εργαζόμενοι και αυτή τη στιγμή δουλεύουν μόλις 500 εργαζόμενοι. Λειτουργεί μόνο το 45% από τις 745 ολοκαίνουριες κλίνες. Ενώ κατήγγειλε και τις δημοτικές αρχές της περιοχής, που έπρεπε «εδώ και χρόνια να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο και να απαιτούν την πλήρη λειτουργία του». Οι δήμοι - συνέχισε - «είτε κωφεύουν, είτε θολώνουν τα νερά με διάφορες άλλες προτάσεις».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» Κώστας Πέτρου, ευχαριστώντας το ΚΚΕ, γιατί «από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί με τους εργαζόμενους και στήριξε τον αγώνα τους», αλλά και σημειώνοντας πως η υπόθεση του νοσοκομείου «Αγ. Βαρβάρα» είναι υπόθεση όλων των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Πλατιά συμμετοχή

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων: Αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Ελ. Καραπλή. Οι υποψήφιοι, με τη στήριξη του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Π. Σοφός στο Περιστέρι, Γ. Σαντζαρίδης στο Αιγάλεω, και Αντ. Καλούμενος στην Αγ. Βαρβάρα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο» Μιχ. Γιαννάκος. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Ν. Κοντό, αντιπροσωπεία του εξωραϊστικού συλλόγου Ιεράπολης Αιγάλεω «Η αναγέννηση», ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Αιγάλεω Ν. Ζώτος, πλήθος άλλων φορέων της περιοχής.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν δυναμικά μέχρι το «Αττικό Νοσοκομείο», διεκδικώντας «Νοσοκομεία για όλο το λαό και όχι παραμάγαζα των πολυεθνικών». Φωνάζοντας «Κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία», «Η δυτική Αθήνα απαιτεί δημόσια υγεία και ανθρώπινη ζωή», «Νοσοκομεία κλείνουν, τα πάντα ξεπουλούν, και οι δήμαρχοι κοιτάζουν και χειροκροτούν». Καταλήγοντας στο «Αττικό», σε μια συμβολική κίνηση, κρέμασαν στην είσοδό του τις πικέτες της πορείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στη Δυτική Αθήνα (2018-12-29 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες στο μέτωπο της Υγείας (2016-11-06 00:00:00.0)
Βίαιες μετακινήσεις προσωπικού και τμημάτων (2012-03-31 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-10-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την παρουσίαση των Θέσεων (2000-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ