Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνειδητή επιλογή η διάλυσή του

Με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου συζήτησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Π. Κοσιώνη

Η αναγκαιότητα του συντονισμένου αγώνα των εργαζομένων, κατοίκων και φορέων της Ανατολικής Αττικής ενάντια στη διάλυση του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ), για να αναπτυχθεί και να εξακολουθήσει να προσφέρει στους τομείς της ψυχοκοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων, αλλά και στην περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, με τη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου, αναδείχτηκε από περιοδεία που έκανε στο ΠΝΑ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος και αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Κοσιώνη.

Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης οι Χάρης Χουρδάκης και Αθηνά Ζακυνθινάκη, μέλη του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Στεφανίδης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Γονιών Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και των επαγγελματιών της περιοχής. Από τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τη διοικήτρια του ΠΝΑ Χρ. Οικονομοπούλου, αν και η τελευταία επιχείρησε να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες, αναδείχτηκε ότι στο όνομα της αποασυλοποίησης απαραίτητες και μοναδικές στη χώρα δομές ψυχικής υγείας θα κατακερματιστούν, ενώ μεγάλο μέρος των ασθενών του ΠΝΑ θα γίνουν «βορά» των ιδιωτικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοικήτρια αρνήθηκε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να δώσει στοιχεία για τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν στις δομές που θα δημιουργηθούν μετά τη διάλυση του ΠΝΑ, ζητώντας ...έγγραφη αίτηση. Ακόμα δεν έδωσε ουσιαστικές εγγυήσεις ότι, αν μη τι άλλο, θα λειτουργήσει στο χώρο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αλλά και για το ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων του ΠΝΑ.

Είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να παραχωρούν τομείς της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας στους ιδιώτες, εξασφαλίζοντάς τους τεράστια κέρδη, τόνισε μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων ο Π. Κοσιώνης. «Η τάση είναι η ιδιωτικοποίηση και σε αυτό τον τομέα. Οι ιδιώτες και οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δε δραστηριοποιούνται στο χώρο από φιλανθρωπία, αλλά με στόχο το κέρδος. Οι γονείς, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχετε χρέος να αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας, αλλά και για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας. Να παλέψετε για να εξελιχτεί το ΠΝΑ σε επιστημονικό κέντρο για την ψυχική υγεία, 100% δημόσιο και χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μη δοθεί καμία υπηρεσία στους ιδιώτες, για να λειτουργήσει γενικό νοσοκομείο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής», επισήμανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ