Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
Κλιμακώνουν με νέα απεργία

Απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πήρε η Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, που από την περασμένη Δευτέρα απεργούν, αντιδρώντας στην εισαγγελική και αστυνομική «εισβολή» στο νοσοκομείο για έλεγχο της εφημερίας και προβάλλοντας διεκδικήσεις για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των νοσοκομείων και για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Η απόφαση για 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο - με τη λήξη της θα ξαναγίνει Συνέλευση για την πορεία του αγώνα - πάρθηκε παρά την πρόταση του προεδρείου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου για αναστολή της απεργίας. Προς την κατεύθυνση της συνέχισης του αγώνα συνέβαλε, αποφασιστικά, η παρέμβαση στη Συνέλευση των μελών της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε προχτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των γιατρών, ο υπουργός Υγείας δε δεσμεύτηκε σε τίποτα το ουσιαστικό κι απλώς έδωσε κάποιες υποσχέσεις ότι δε θα συνεχιστούν οι διώξεις σε βάρος των γιατρών που έλειπαν από την εφημερία κι ότι θα επικαιροποιηθεί η απόφαση του Γ. Σούρλα - είχε εκδοθεί επί υπουργίας του το 1990 - που επιτρέπει στους γιατρούς να εφημερεύουν ευρισκόμενοι και εκτός νοσοκομείου.

Σε συμπαράσταση προς τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, απέργησαν, χτες, και οι συνάδελφοί τους στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας - σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα.

Οι ταξικές δυνάμεις των υγειονομικών θέτουν ως βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του αγώνα την ενιαία και συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων στην Υγεία και προβάλλουν ως βασική διεκδίκηση την απαίτηση για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Προς αυτή την κατεύθυνση διεκδικούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού, να αυξηθούν οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων και να σταματήσει κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ