Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τραπεζικός τζόγος

Σας παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα δελτίου Τύπου της... εκσυγχρονισμένης Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο καταδεικνύει τη σημερινή εξέλιξη και δυναμική του πιστωτικού συστήματος. «Δεδομένου ότι η ισοτιμία EUR/USD στις 6/3/2006 (1,2017) - αναφέρει η ανακοίνωση - παρουσίασε μείωση πάνω από 4,00% συγκριτικά με την ισοτιμία της 2/9/2005 (1,2541) οι πελάτες της Τράπεζας που συμμετείχαν στο "AGROSEFE INVESTMENT FX 2" θα λάβουν απόδοση 5,00% ετησιοποιημένη την 8/3/2006 (ημερομηνία λήξης του προϊόντος)».

Τι σημαίνουν στην απλή ελληνική αυτά τα κορακίστικα; Οτι μέσω του συγκεκριμένου προϊόντος τζογάρουν οι «παίκτες» με τις ισοτιμίες των νομισμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση επειδή το Euro υποτιμήθηκε ως προς το Δολάριο, όσοι πρόβλεψαν την εξέλιξη αυτή, κέρδισαν ετήσια απόδοση 5% και αντίθετα όσοι είχαν προβλέψει ανατίμηση του Euro έχασαν...

Αντί δηλαδή η ΑΤΕ να κοιτάξει να δώσει κανένα χαμηλότοκο δάνειο στους αγρότες, οι οποίοι ελέω κυβερνητικών πολιτικών, προηγούμενων και σημερινών, κλαίνε τη μοίρα τους, έχει μπει δυναμικά στο παιγνίδι της κερδοσκοπίας με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το ίδιο βέβαια κάνουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, οι οποίες θησαυρίζουν - για λογαριασμό των μεγαλομετόχων τους - τζογάροντας και ληστεύοντας τον ελληνικό λαό με τα τοκογλυφικά επιτόκια των καταναλωτικών δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ