Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Υπαινιγμοί για τη δημιουργία εντυπώσεων

Ασφαιρα πυρά αντάλλαξαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Οι υπαινιγμοί ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στην αντιπαράθεση Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου για το θέμα των υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθυνθεί στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για «να ρωτήσετε εκεί εάν υπάρχουν, αν γινόντουσαν συνακροάσεις, αν υπήρχαν μηχανήματα, πότε ήρθαν τα μηχανήματα, πώς και πότε και ποιος τα προμηθεύτηκε». «Ρωτήστε» πρόσθεσε «και τους διοικητές της ΕΥΠ που εσείς είχατε διορίσει» αφού «είναι γνωστό σε όλους ότι το 90% των εργαζομένων στην ΕΥΠ διορίστηκαν από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Οχι μόνο δεν έχετε επιχειρήματα, αλλά και ο τρόπος που ψελλίζετε υπονοούμενα δείχνει ότι ταλανίζεστε μεταξύ έλλειψης σοβαρής πολιτικής και επικοινωνιακών τρικ. Οφείλετε ευθέως να πείτε στη Βουλή τι στοιχεία έχετε. Αν έχετε».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «το "τζάμπα μάγκας" είναι όποιος προσπαθεί να κρύψει τις δικές του πολιτικές ευθύνες πίσω από τη συνεχή επίκληση του εισαγγελέα, όπως κάνατε για τις υποκλοπές, που κρυβόσασταν έντεκα μήνες πίσω από τη δικαιοσύνη». Παράλληλα, έκανε λόγο για «αναπάντητα ερωτήματα» όπως το «ποια είναι η πραγματική και πλήρης λίστα με τα τηλέφωνα που υποκλέπτονταν; Γιατί ανέθεσε επιλεκτικά τον χειρισμό σε συγκεκριμένους υπουργούς, αγνοώντας τον κατ' εξοχήν αρμόδιο για την εθνική ασφάλεια Υπουργό; Γιατί αποτάθηκε στη δικαιοσύνη χωρίς να εξασφαλίσει τα μέσα που είναι αναγκαία για τη διεξαγωγή μιας σοβαρής εξέτασης; Γιατί η προκαταρκτική εξέταση κινούνταν με ρυθμούς χελώνας;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ