Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Κοκτέιλ από ευρωπαϊκά προγράμματα και... αντιΚΚΕ τακτική

Εμφαση στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη έδωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εμείς δίνουμε 0,58% για την έρευνα. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης: 1,87%. Γιατί; Και πώς θα ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και πώς, πολύ περισσότερο από μας, θα ανταποκριθούν οι περιφέρειες», ζητώντας συνολικό σχεδιασμό.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ΣΥΝ «ελέγχει» την κυβέρνηση και «δε διαχειριζόμαστε τη μιζέρια». Μάλιστα, για το θέμα αυτό έκανε επίθεση στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «έβαλε το Συνασπισμό μαζί με τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και έχουν ευθύνες και έχουν δοκιμαστεί στη διακυβέρνηση της χώρας. Μας κατηγόρησε ότι εμείς στηρίζουμε αναπτυξιακούς στόχους των κυβερνήσεων».

Κάνοντας το μαύρο - άσπρο επιτέθηκε στο ΚΚΕ κατηγορώντας το ότι.... παίζει το παιχνίδι του κατεστημένου. Υποστήριξε απευθυνόμενος στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πως «έξω από την κυβέρνηση υπάρχουν δυνάμεις στο χώρο της αντιπολίτευσης οι οποίες παίζουν το παιχνίδι του κατεστημένου και της κυβέρνησης, δηλαδή το παιχνίδι για τη διαίρεση των εργαζομένων και όχι μόνο τη διαίρεση των εργαζομένων σε χωριστές τάξεις, αλλά τη διαμόρφωση ενός κλίματος εχθρότητας, αλληλοϋποτίμησης, δηλητηριασμού των εργαζομένων. Αυτά κάνετε. Αυτά κάνετε και σε αυτό το πράγμα εσείς είστε που συμπαρίστασθε με το σύστημα». Προφανώς, κατά τον Α. Αλαβάνο, για να μη συμπαραστέκεται το ΚΚΕ στο σύστημα θα έπρεπε να βοήθαγε τον ΣΥΝ να σύρει δεμένους χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στην κεντροαριστερή διαχείριση του καπιταλισμού, στο πλευρό των «καλών» καπιταλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ