Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Η επιστημονική γνώση στο πλευρό της λαϊκής πάλης»

Εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Δικηγόρων με θέμα τις τοπικές εκλογές

«Θέλουμε όλο και περισσότερους δικηγόρους να στέκονται κοντά στα προβλήματα των εργατών, των άλλων εργαζομένων, της νεολαίας, των μεταναστών. Να συμπαρατάσσονται, να στηρίζουν και να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους. Να είναι δίπλα τους σε κάθε περίπτωση».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση», κατά τη χτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Δικηγόρων του ΚΚΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Αναφέρθηκε στην απόπειρα της άρχουσας τάξης να χρησιμοποιήσει τους επιστήμονες για να στηρίξουν το κεφάλαιο με επιστημονικά επιχειρήματα. Και τόνισε: «Ως ΚΚΕ, υποστηρίζουμε ότι η επιστημονική γνώση, πρωτίστως, θα πρέπει να στηρίζει την εργατική, λαϊκή πάλη».

Ο ομιλητής σημείωσε ότι μια σειρά «ζητήματα δημοκρατίας, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών παραβιάζονται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, από την πολιτική της ΕΕ».

«Σήμερα - συνέχισε - με την τρομοϋστερία που αναπτύσσεται από την πλευρά των δυνάμεων του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, έχουμε παραπέρα κλιμάκωση αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών. Δεν είναι ευθύνη», τόνισε, «των κομμουνιστών, ριζοσπαστών και προοδευτικών νομικών να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης;».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις «παραβιάσεις του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών, απέναντι στους αλλοδαπούς, στους οικονομικούς μετανάστες και στις οικογένειές τους». Και τόνισε: «Καθημερινά προσβάλλονται, καταπατούνται δικαιώματα και ελευθερίες τους. Ακόμα και η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών, το υψηλό κόστος της, συχνά, είναι απαγορευτικό για τη νομιμοποίησή τους». Ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε πως «θεωρούμε ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα κύμα αντίστασης, ένα κίνημα αντεπίθεσης, για την προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αλλοδαπών και οικονομικών μεταναστών».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο ομιλητής σημείωσε πως πρόκειται για μια «σκληρή πολιτική εκλογική μάχη». Τόνισε πως «μαχόμαστε για μια άλλη Αυτοδιοίκηση, ριζικά διαφορετική από τη σημερινή». Επισήμανε πως η συνεργασία των δυνάμεων ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης και Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών βρίσκεται σε κόντρα με τις δυνάμεις του δικομματισμού. Πως αντιπαλεύει τις συμβιβαστικές αντιλήψεις του ΣΥΝ. Αλλωστε, πλέον, ένα μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής - είπε - περνάει μέσα από την Αυτοδιοίκηση. Μετά την ομιλία του Σπ. Χαλβατζή, ακολούθησε συζήτηση, με επίκεντρο τις θέσεις του ΚΚΕ για τις επερχόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ