Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«SEVEN»: Σε μαζική συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα έξω από το βίντεο κλαμπ «SEVEN» στην οδό Αγίου Δημητρίου καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην απόλυση συνδικαλιστή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στελέχους του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να μην περάσει η απόλυση, να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση στα «SEVEN», πλήρη σταθερή δουλιά για όλους και να πουν «όχι» στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

ΔΕΗ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 14 Απρίλη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - που μιλά για έναν «υγιή ανταγωνισμό» - και να παλέψουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Να αποκρούσουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με όποια μορφή αυτή εμφανίζεται, για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και τη Δευτέρα, αποφάσισαν, ομόφωνα, χτες, σε γενική συνέλευσή τους, οι γιατροί του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου, αντιδρώντας στην εισαγγελική και αστυνομική «εισβολή» στο νοσοκομείο για έλεγχο της εφημερίας και διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των νοσοκομείων και την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Οι γιατροί του νοσοκομείου, που «κλείνουν» μια βδομάδα απεργίας, θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε νέα γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας.

«ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»: Καθημερινές συγκεντρώσεις στο προαύλιο του νοσοκομείου θα πραγματοποιούν από την Τρίτη 4 Απρίλη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών που δεν έχουν πληρωθεί από το Δεκέμβρη. Ακόμα, την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων προχώρησαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων χτες το πρωί μετά τον ξυλοδαρμό ειδικευόμενου γιατρού από ασθενή που εξεταζόταν (29/3) στα εξωτερικά ιατρεία. Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να καταδείξει τις ιδιαίτερες συνθήκες με τις οποίες ασκείται η εργασία στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Συνδέεται με την απαξίωση της δουλιάς των γιατρών, του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, τους μισθούς που δεν ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τη γενικότερη υποβάθμιση του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από τη διοίκηση για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΗΛΠΑΠ: Απροκάλυπτη επιχείρηση νόθευσης της βούλησης των εργαζομένων, με απειλές και ρουσφετολογικές υποσχέσεις από διευθυντικά στελέχη και στελέχη της ΔΑΚΕ, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ. Με ανακοίνωση - καταγγελία, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επισημαίνουν ότι ενόψει των εκλογών στο σωματείο τους, στελέχη της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΚΕ και ο προσωπικός οδηγός του διευθύνοντος συμβούλου του ΗΛΠΑΠ τάζουν και φοβερίζουν, για να υφαρπάσουν ψήφους και να νοθεύσουν τη βούληση των εργαζομένων υπέρ της παράταξής τους, η οποία στις εκλογές προετοιμάζει συνεργασία με τη συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ