Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ

Εξελέγη ως υποψήφιος του ΣΥΝ. Στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική που ακολούθησε η διοίκηση του δήμου ήταν πλήρως ανταποδοτική, αυξάνοντας τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Τάχθηκε υπέρμαχος της μερικής απασχόλησης. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε δημοτικούς και πολιτιστικούς χώρους. Ακόμα, ενισχύει με πολυποίκιλους τρόπους τους ιδιώτες.

Συγκεκριμένα:

  • Από το 1998 - όταν εκλέχτηκε η σημερινή διοίκηση - μέχρι σήμερα, τα ανταποδοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 53%. Κάθε χρόνο οι αυξήσεις είναι πολύ πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό.
  • Δε διεκδίκησε την καταβολή των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων, που, από το 1992 μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 20 δισ. δραχμές.
  • Μετά από πρόταση της διοίκησης, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, τάχθηκε και «επίσημα» υπέρ της μερικής απασχόλησης, ως εργασιακού καθεστώτος βάσει του οποίου θα γίνονται οι προσλήψεις.
  • Δεν υπάρχει ούτε ένας βρεφονηπιακός σταθμός και μόλις έξι παιδικοί, οι οποίοι και στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια και με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Και αυτό σε μια πόλη 100.000 κατοίκων!
  • Δεν υπάρχει Κέντρο Νεότητας και δημοτική βιβλιοθήκη. Οι δύο δημοτικοί κινηματογράφοι («Φιλίπ» και «Σπόρτιγκ») αφού αγοράστηκαν με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτη για εννιά χρόνια και μάλιστα στην εξευτελιστική τιμή των 100.000 ευρώ! Την ίδια στιγμή, το δημοτικό κτίριο του «Γαλαξία» - που οι κάτοικοι διεκδικούν για πολιτιστικό κέντρο - η διοίκηση το αφήνει να ερημώσει με σκοπό να το παραδώσει σε ιδιώτες.
  • Με απραξία αντιμετωπίζει την επιχειρηματική κερδοσκοπία σε βάρος του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Αχιλ. Μπέος, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '90 αναδείχτηκε στη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιωνίου (που παλαιότερα ανήκε στο δήμο) διεκδικεί αποζημίωση για... διαφυγόντα κέρδη από το δήμο, με αποτέλεσμα να έχει ήδη πάρει 400.000 ευρώ από τα 1,5 εκατ. ευρώ που συνολικά ζητά από το δήμο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ