Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να βγει ισχυρή η συσπείρωση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων στις Μεταφορές μίλησε χτες ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να προσέλθουν στις κάλπες των επικείμενων νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών με κριτήριο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, έχοντας στο νου την πολιτική που τα «γεννά» και τα πολλαπλασιάζει, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους στις Μεταφορές ο Δημ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας χτες το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αχτίδα Μεταφορών της ΚΟΑ του Κόμματος, με θέμα «Η απάντηση του ΚΚΕ στην αντιλαϊκή επίθεση και οι νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές», ο Δημ. Γόντικας αναφέρθηκε στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην εργατική τάξη της χώρας, έχοντας συμπαραστάτες το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΝ, ο οποίος με τις αντιλήψεις που εκφράζει, προσφέρει στη μακροημέρευση του συστήματος. Επισήμανε την ανάγκη σ' αυτές τις εκλογές να δεχτούν ισχυρό πλήγμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μπει φρένο στην πολιτική που εκφράζουν. Μια πολιτική που έχει στόχο να υπηρετήσει με τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, αφορούν όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Περιβάλλονται με ψεύτικα επιχειρήματα ότι δήθεν γίνονται για το καλό των εργαζομένων, ενώ γίνονται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ομως, αυτός ο τρόπος ανάπτυξης, που βασίζεται στην «αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων», δηλαδή στην αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, ούτε μεταρρυθμίζεται, ούτε ρυθμίζεται. Αντίθετα, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής έχει όλο και πιο οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Στο σημείο αυτό ο Δημ. Γόντικας υπογράμμισε ότι ανάλογες αντιδραστικές εξελίξεις έχουμε και στις δημοτικές επιχειρήσεις, που αποτελούν εργαλείο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποίησης και επιβάρυνσης του λαού με φόρους, τέλη και πρόστιμα.

Αναφερόμενος στη σύμβαση - αίσχος που υπέγραψαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι τη συμφωνία αυτή στήριξαν και χαιρέτισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΝ λέει ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες. Το χειρότερο όμως απ' όλα - πρόσθεσε - είναι η αντίληψη που κυριαρχεί στις ενέργειές τους, ότι η αντιπαράθεση με την εργοδοσία και ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή για την εργατική οικογένεια υπονομεύουν την κοινωνική ειρήνη. «Πρόκειται για την αντίληψη που λέει ότι η εργατική τάξη δεν έχει άλλη επιλογή από την υποταγή στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο. Οτι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά μόνο να συνυπάρχει με τους εκμεταλλευτές σε μια εργασιακή ειρήνη. Κάτω από αυτή τη λογική η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και των άλλων Ομοσπονδιών που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια, στήριξαν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος της εργατικής τάξης, πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο, αφοπλίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα».

Καταλήγοντας, ο Δημ. Γόντικας κάλεσε τους εργαζόμενους να ριχτούν όλοι στη μάχη για να βγει πιο ισχυρή η συσπείρωση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων σε αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Να βγει πιο ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Και όσο περισσότερο ισχυροποιείται αυτή η γραμμή της λαϊκής συμμαχίας, τόσο πιο ισχυρό θα γίνεται το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ