Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος του λαού

Σε συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟΑ μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Προτάσσοντας την ανάγκη κάθε λεπτό ως την αυριανή απεργία να αξιοποιηθεί για την επιτυχία της, καθώς η αίσια έκβαση αυτής της μάχης, όπως και κάθε άλλης ως τον Οκτώβρη, συνδέεται στενά με τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και μπορεί να συμβάλει στο στόχο της ισχυροποίησης των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ και της ταυτόχρονης αποδυνάμωσης αυτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «άνοιξε» τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση των ΚΟ Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Τόνισε πως η απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να δοθεί με αποφασιστικότητα, ώστε να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν τους εργάτες σκλάβους και να καταδικαστεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και η επαίσχυντη σύμβαση που συνομολόγησε με τον ΣΕΒ.

Απευθυνόμενους σε εργαζόμενους ενός κλάδου «πρωτοπόρου» στην εφαρμογή αντεργατικών μέτρων, ο Γ. Μαρίνος προειδοποίησε πως επίκειται νέο κύμα σκληρότατων αναδιαρθρώσεων, τις οποίες και προσδιόρισε στη συνέχεια της ομιλίας του. Κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σκεφτούν σοβαρά πάνω στο ερώτημα: Ποια είναι η βάση των αντιδραστικών αλλαγών; Και συμπλήρωσε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι η εξουσία βρίσκεται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, τα μέσα παραγωγής στην ιδιοκτησία των καπιταλιστών, η ανάπτυξη έχει κριτήριο το κέρδος των επιχειρήσεων και η πολιτική της ΝΔ, όπως και πριν του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ο ομιλητής καυτηρίασε την «κοκορομαχία» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως στο έδαφος που διαμορφώνει το ένα κόμμα κτίζει νέα αντεργατικά μέτρα το άλλο, και καταγγέλλοντας πως ο καυγάς ανάμεσά τους είναι υποκριτικός και αφορά στη διεκδίκηση της θέσης του διαχειριστή που θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Επισήμανε και τις ευθύνες του ΣΥΝ, ο οποίος συμφώνησε με αντιλαϊκές κατευθυντήριες συνθήκες της ΕΕ και βάζει αναχώματα στον απεγκλωβισμό συνειδήσεων από τις επιλογές του κεφαλαίου.

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει - τόνισε - πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος του λαού» και αφού προσδιόρισε την ανάπτυξη για την οποία παλεύει το ΚΚΕ, συμπλήρωσε πως «προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος του λαού είναι να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα, της εξουσίας, ώστε αυτή να αποσπαστεί από τα χέρια των μονοπωλίων και να περάσει στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της».

«Για να διεκδικήσουμε ριζικές αλλαγές - υπογράμμισε παρακάτω - πρέπει να κτίσουμε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία (...) από δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να παλέψουν ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Καταλήγοντας ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε πως η ίδια η κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι, η πείρα τους, είναι το όπλο για τη μάχη των τοπικών εκλογών που συνιστά μια γενική πολιτική αναμέτρηση, καθώς κάθε πρόβλημα γεννιέται και οξύνεται από αντιλαϊκές πολιτικές που τις εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να κριθούν και να καταδικαστούν.

Στις πολιτικές αυτές και πώς αποκεντρώνονται μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε εκτενώς, για να ολοκληρώσει καλώντας τα λαϊκά στρώματα να αναρωτηθούν ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα. «Ευθύνονται - σημείωσε - η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ και πρέπει να καταβάλουν το τίμημα, να καταψηφιστούν οι συνδυασμοί τους. Η τοποθέτηση που παίρνει υπόψη της τα λαϊκά συμφέροντα οδηγεί στη μαζική υπερψήφιση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ (...). Η ενίσχυσή τους θα γίνει δύναμη στα χέρια των εργαζομένων. Ο λαός θα παλέψει από καλύτερες θέσεις όσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντά του, που θα μπουν εμπόδιο στα αντιλαϊκά μέτρα και θα συνεχίσουν να διεκδικούν μαζί με το λαό».

«Τώρα μέσα στην καθημερινή πάλη, μέσα από ένα μεγάλο άνοιγμα για την απεργία στις 13 Απρίλη, την απεργία της Πρωτομαγιάς, τους άλλους αγώνες, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού (2014-05-10 00:00:00.0)
«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν φίλοι των εργαζομένων» (2010-10-12 00:00:00.0)
Τιμωρήστε αυτούς που ευθύνονται για τη μόλυνση (2010-10-06 00:00:00.0)
Ο λαός μπορεί και πρέπει να δώσει περήφανη απάντηση (2007-07-13 00:00:00.0)
Στόχος ο απεγκλωβισμός (2006-09-12 00:00:00.0)
Στη μάχη του δεύτερου γύρου (2002-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ