Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ισπανικές απολαύσεις

ΠΑΕΛΑ: Είναι το χαρακτηριστικό φαγητό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Λέμε λοιπόν σήμερα να δούμε πώς τη φτιάχνουν, τώρα αν θα την πετυχούμε; ε, αυτό πια είναι άλλο θέμα

Τι θα χρειαστούμε: Ενα μικρό κοτόπουλο κομμένο σε δώδεκα κομμάτια, ένας μικρός αστακός βρασμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια, 1/4 του κιλού άπαχο χοιρινό και αυτό κομμένο σε κομματάκι, 2 καραβίδες, 3 λουκάνικα, 6 μύδια καθαρισμένα και πλυμένα, μια πιπεριά σε λεπτές φέτες, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπιζέλια, 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι, δυο λεμόνια σε φετάκια, 1/2 κουταλιά ζαφορά, αλάτι πιπέρι και βραστό νερό.

Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα κομματάκια του κοτόπουλου να ροδίσουν καλά μετά τα βάζετε σε ένα πιρέξ για λίγο. Βάζετε μέσα στην κατσαρόλα το χοιρινό και το καβουρδίζετε ελαφρά, ξαναβάζετε το κοτόπουλο και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Επειτα ρίχνετε τις ντομάτες και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Βάζετε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε να βράσουν 25 λεπτά της ώρας. Προσθέτετε τότε και τα θαλασσινά με τα λουκάνικα και αφού πάρουν μερικές βράσεις, ρίχνετε 4-5 φλιτζάνια βραστό νερό για να βράσουν ακόμη 15 λεπτά της ώρας. Επειτα ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε με το πιρούνι και αφού πάρει δυο βράσεις, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να μισοψηθεί περίπου 15 λεπτά, μετά το κατεβάζετε και το πασπαλίζετε με τη ζαφορά. Αδειάζετε όλο το φαγητό μέσα σε ένα ανάλογο πιρέξ, προσθέτετε τα μπιζέλια και το βάζετε σε μέτριο φούρνο μέχρι το ρύζι πιει όλο του το ζουμί και ξεχωρίζουν οι κόκκοι του. Η παέλα είναι έτοιμη. Τρώγεται όμως; Θα δούμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ