Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέντευξη Τύπου για το Αλσος Ριζάρη

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων σε ό,τι αφορά τη διάσωση του Αλσους Ριζάρη και τη μη παραχώρησή του στο Ιδρυμα Γουλανδρή για την ανέγερση Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουλίου 2000 και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) με πρωτοβουλία περιβαλλοντικών φορέων.

Οπως διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου των φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων πήρε ομόφωνη απόφαση υπέρ της διατήρησης του Αλσους ως έχει, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος σε συνάντηση που είχαν μαζί του δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την κατασκευή του Μουσείου στο άλσος. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα παρουσιαστούν εναλλακτικές χωροθετήσεις για το Μουσείο και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Τη συνέντευξη διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Αλσους Ριζάρη, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων της Αθήνας και την Ποιότητα Ζωής και, το Ελληνικό του ICOMOS (Διεθνής Ενωση Μνημείων και Τοποθεσιών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ