Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οπου φύγει - φύγει

Αρχισε η έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στους 43 βαθμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία ο καύσωνας που έρχεται

Οι πρώτοι τυχεροί Αθηναίοι περνούν από προχτές τις πύλες εξόδου της αθηναϊκής κόλασης, αφού την ερχόμενη βδομάδα ο πρώτος φετινός καύσωνας θα πλήξει το Λεκανοπέδιο. Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία μέχρι τους 43 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τη ρύπανση και την πυκνή δόμηση της πρωτεύουσας, όπου κυριαρχούν το μπετόν και η άσφαλτος, και την απουσία ελεύθερων χώρων, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Κυριακή θα αρχίσει η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και η πτώση της έντασης των ανέμων. Ετσι, σήμερα το θερμόμετρο θα «κτυπήσει» τους 35 βαθμούς και τη Δευτέρα τους 37. Από την Τρίτη όμως, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη τους 40-42 και την Πέμπτη τους 41-42 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή, ένα ελαφρύ βοριαδάκι στη Βόρεια Ελλάδα δεν αναμένεται να επηρεάσει θετικά την κατάσταση.

Η έξοδος των αδειούχων άρχισε από την Παρασκευή. Από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι χτες το μεσημέρι υπολογίζεται ότι είχαν διέλθει πάνω από 40.000 οχήματα. Από τα διόδια Σχηματαρίου προχτές είχαν περάσει 29.000 και χτες το πρωί πάνω από 10.000 οχήματα. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν αναχωρήσει για τα νησιά πάνω από 40.000 επιβάτες, ενώ η πληρότητα των ακτοπλοϊκών πλοίων υπολογίζεται στο 80-85%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ