Σάββατο 22 Απρίλη 2006 - Κυριακή 23 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι καταστροφικές επιπτώσεις της

Επιπλέον, η κυβέρνηση καλεί τους ιδιώτες να επενδύσουν στην Ενέργεια, χωρίς να τους ζητάει καμιά εγγύηση για την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων και δίχως να απαιτεί καμιά υποχρέωσή τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράδειγμα, η επένδυση της εταιρίας «Οικολογική - Ενεργειακή ΑΕ», (ιδιοκτησίας Γ. Βαρδιαμίδη), η οποία ανέλαβε να κατασκευάσει υδροηλεκτρικό σταθμό (τον πρώτο που θα ανήκει σε ιδιώτη), στα διοικητικά όρια του ορεινού Δήμου Κλεινοβού Τρικάλων. Η εν λόγω επένδυση προχωρά παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η εταιρία «ρουφάει μέχρι σταγόνας» το νερό του ποταμού Κλεινοβού, το οποίο οι αγρότες χρησιμοποιούν για τη γεωργία και την κτηνοτροφία και, ταυτόχρονα, προκαλεί σοβαρές κι ανεπανόρθωτες καταστροφές στο περιβάλλον.

Στο πλευρό της εταιρίας στέκεται η κυβέρνηση, η οποία έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων του χωριού Κλεινός, που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, παλεύοντας να σταματήσουν το «έγκλημα» που συντελείται.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί η στάση που τηρούν, επί του προκειμένου, οι αρμόδιες «αυτοδιοικητικές αρχές», που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η μεν νομαρχιακή αρχή Τρικάλων, κάνει ότι δε βλέπει τις λαϊκές αντιδράσεις στο Δήμο Κλεινοβού, οι δε δημοτικές αρχές στην επαρχία Ελασσόνας και η Νομαρχία Λάρισας, όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά «πανηγυρίζουν» για την επιχειρηματική «εισβολή» στην περιοχή, ισχυριζόμενες ότι θα φέρει την ανάπτυξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ