Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης) και σε 61 ακόμα πόλεις

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη
Χωρίς να λείπει κανείς από τη μάχη, οι ταξικές δυνάμεις από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη κορυφώνουν τις προετοιμασίες τους για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη και την επιτυχία των συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε 62 συνολικά πόλεις όλης της χώρας. Με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις, στις καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αναδεικνύουν την αναγκαιότητα η Πρωτομαγιά να αποτελέσει σταθμό στην πάλη του εργατικού κινήματος ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του, αλλά και μαζικό βήμα καταδίκης του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και της γραμμής της συναίνεσης.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Το Σάββατο προγραμματίζεται μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας και σε όλα τα ξενοδοχεία του Συντάγματος, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την Ομόνοια.

Ανάμεσα στις δεκάδες εξορμήσεις που προγραμματίζονται για σήμερα Πέμπτη, συνδικαλιστικά κλιμάκια του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν: Στα ξενοδοχεία «Χίλτον» και «Χόλιντεϊ Ιν», σε επιχειρήσεις κέτερινγκ, στη χωματερή Ανω Λιοσίων, στο ΑΤΤΙΚΑ, στο ΚΕΔΕ, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στο ΥΧΟΠ Πανόρμου και στους σταθμούς του Μετρό (7 μ.μ.). Αύριο Παρασκευή, στα ξενοδοχεία «Ιντερκοντινένταλ» και «Λίντρα Μάριοτ», στο ΣΜΑ Σχιστού, στις αποθήκες Κωνσταντακάτου (στάση εργασίας και συγκέντρωση), στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Καλλιθέα και Λ. Αλεξάνδρας), στα εργοστάσια μετάλλου στην Ελευσίνα, στα εργοστάσια φαρμάκου «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ», «ΣΥΜΦΑ», «ΠΕΙΦΑΣΥΝ», «Κ. Π. Μαρινόπουλος» και στα φαρμακεία του κέντρου.

Θεσσαλονίκη

Αποψη από τη χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Αποψη από τη χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Στην τελική ευθεία της μάχης για τον παλλαϊκό, αγωνιστικό - ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη εντείνουν τις προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Χτες το απόγευμα στη σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για τον έλεγχο της μέχρι τώρα δουλιάς και το σχεδιασμό της δράσης τις μέρες που απομένουν, συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπρόσωποι των ΕΒΕ, της ΠΑΣΥ. Μετέφεραν το κλίμα αγανάκτησης που κυριαρχεί στους χώρους δουλιάς και την απόφαση ολοένα και περισσότερων εργαζομένων να πάρουν τη θέση τους στο μέτωπο αντίστασης στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Στη σύσκεψη από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μίλησε ο Σ. Ράλλης ΓΓ της ΠΟΕΕΠ και από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης ο Γ. Νοτάκης μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Ανέφεραν πως οι εργαζόμενοι βαδίζουν προς τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλισμός σχεδιάζει νέες επεμβάσεις, νέους πολέμους για τους λαούς, ενώ στο εσωτερικό της χώρας εντείνεται η επίθεση σε βάρος των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Στην Κατερίνη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, αλλά και ο υποψήφιος νομάρχης Πιερίας της ΝΑΣ Γ. Σκούφας και ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης της ΔΑΚ Γ. Γρηγοριάδης πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του τοπικού ΟΑΕΔ, καταγγέλλοντας την προσπάθειά του την περασμένη βδομάδα να εμποδίσει την ανάρτηση αφίσας και το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Μπήκαν στα γραφεία του ΟΑΕΔ και έσπασαν τον αποκλεισμό που επιχειρείται. Κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να μετατρέψουν το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα κόντρα στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, πολιτικών και συνδικαλιστικών.

Πειραιάς

Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, σήμερα Πέμπτη θα γίνει στάση εργασίας στο εργοστάσιο «ΜΙΝΕΡΒΑ», ενώ αύριο Παρασκευή στάσεις εργασίας θα γίνουν στα εργοστάσια «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» και «ΚΟΛΓΚΕΪΤ». Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και με επίκεντρο τους αγώνες της εργατικής τάξης, αύριο Παρασκευή και στο πλαίσιο στάσης εργασίας από τις 10.30 το πρωί μέχρι 12 το μεσημέρι, εγκαινιάζουν το πολιτιστικό τους 16ήμερο που διοργανώνεται μέσα στη Ζώνη με τη βοήθεια 80 καλλιτεχνών.

Την Κυριακή 30 Απρίλη στις 6 μ.μ. η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, η οποία περιλαμβάνει προβολή ταινίας, ομιλίες και συζήτηση.

Στον αντίποδα αυτού του κλίματος, η θλιβερή πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ) της διοίκησης της ΠΝΟ, για την 1η Μάη κήρυξε μια ...4ωρη στάση εργασίας και μάλιστα από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, δηλαδή τις ώρες που δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αναχωρήσεις πλοίων!

Θεσσαλία

Για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς προετοιμάζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, καλώντας την εργατική τάξη της περιοχής σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και σε άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο μεσοδιάστημα. Στη Λάρισα, όπου η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 9.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που ρίχτηκε με αμείωτη ένταση στη μάχη των προετοιμασιών, κήρυξε μία ώρα στάση εργασίας σε όλους τους χώρους δουλιάς για όποια ημέρα αποφασίσουν τα σωματεία μέχρι και την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ