Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Τα γεράκια του πολέμου στη Βαγδάτη

Τα γεράκια συναντήθηκαν χτες στον κατεχόμενο Ιράκ

Associated Press

Τα γεράκια συναντήθηκαν χτες στον κατεχόμενο Ιράκ
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

«Είμαι αισιόδοξος»... «Είναι επικεντρωμένος»... «Είναι ξεκάθαρο ότι έχει κατανοήσει τόσο το ρόλο του όσο και το ρόλο της κυβέρνησής του» δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Ντόναλντ Ράμσφελντ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζαουάντ Αλ Μαλίκι...

Ράμσφελντ και η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κοντολίζα Ράις σε μία από τις σπάνιες κοινές εμφανίσεις τους σε ξένο έδαφος βρέθηκαν στη Βαγδάτη χτες, με μοναδικό στόχο, επισήμως τουλάχιστον, να στηρίξουν τον εντολοδόχο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει ασυνέχεια μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής μας δράσης» δήλωσε από την πλευρά της η Ράις που έφθασε στη Βαγδάτη χτες, λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης από την Τουρκία. Η επίσκεψη Ράις χαρακτηρίστηκε «αιφνιδιαστική» καθώς είχε ανακοινωθεί μόνο το ευρωπαϊκό μέρος της περιοδείας, αν και οι διαρροές την προηγούμενη βδομάδα έκαναν λόγο και για επίσκεψη στο Ιράκ υπό τον όρο ότι θα υπήρχε ήδη συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση.

Οσο για τον Ράμσφελντ έφθασε στη Βαγδάτη με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα για το 2006. Η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον στρατηγό Τζορτζ Κέισι, διοικητή της πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ. Αναφερόμενος στο θέμα του αριθμού των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, ο Ράμσφελντ είπε ότι «τυχόν μείωση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή και τις συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ