Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Χρηματικός εκβιασμός

Θ. Παφίλης: «Συνένοχος στην εξαθλίωση των Παλαιστινίων η Ευρωπαϊκή Ενωση»

Την πρόθεση διακοπής της αποζημίωσης στην Παλαιστίνη, επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά, με τις δηλώσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Επιτροπή και Συμβούλιο, κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν την αποζημίωση για τον αποτελεσματικότερο εκβιασμό των Παλαιστινίων.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Χανς Βίνκλερ, παύονται επ' αόριστον οι άμεσες καταβολές στην παλαιστινιακή κυβέρνηση και διατηρείται ενισχυμένη η χορηγία σε ΜΚΟ, ώστε να αποφευχθεί κάθε επαφή της κυβέρνησης με τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο λόγος που οδήγησε την ΕΕ σ' αυτή την απόφαση, σύμφωνα με το Συμβούλιο και την αρμόδια Επίτροπο Μπ. Φερέρο Βάλντνερ, είναι το γεγονός ότι η Χαμάς δε δείχνει σημεία αλλαγής και εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την ΕΕ ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τοποθετούμενος για το θέμα, σημείωσε: «Η απόφαση της ΕΕ να διακόψει τη βοήθεια στην Παλαιστίνη αποτελεί μία πράξη βαρβαρότητας, εκδίκησης και τρομοκρατίας των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που ταυτίζονται με τις ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να τσακίσουν ένα λαό που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του.

Αποκαλύπτει με κυνικό τρόπο το χαρακτήρα της ΕΕ, η οποία εμφανίζεται, υποκριτικά, να υποστηρίζει την ύπαρξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και να κάνει κριτική στο Ισραήλ. Ποτέ μέχρι τώρα, όμως, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά του Ισραήλ, που διαπράττει για δεκαετίες τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και παραβιάζει όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις διεθνείς συνθήκες.

Με την πράξη αυτή η ΕΕ γίνεται συνένοχος στην εξαθλίωση των Παλαιστινίων και δίνει νέα ώθηση στην πιο απάνθρωπη πολιτική των τρομοκρατικών επιθέσεων, της διαιώνισης της κατοχής και των πιο ακραίων στοιχείων στο Ισραήλ. Με την ίδια διπροσωπία δηλώνει σήμερα ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά στην πράξη δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση που προκύπτει.

Η ιμπεριαλιστική συμπαιγνία ΕΕ - ΗΠΑ κατά του παλαιστινιακού λαού σχετίζεται με το γενικότερο σχέδιο "Ευρύτερη Μέση Ανατολή", που έχει στόχο τον πλήρη έλεγχο κρατών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα το θετικό από την ΕΕ όσον αφορά τον αγώνα για μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη πατρίδα.

Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση η οποία έχει και τη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ