Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Αντιπαράθεση αποπροσανατολισμού

Με ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Μυτιλήνης καταγγέλλει τη στάση των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη νομαρχία που επιχειρούν να κρύψουν ότι έχουν «καταδικάσει» το νομό σε μαρασμό

Δικομματική αποπροσανατολιστική κόντρα για ένα... ντιμπέιτ (!), «ξέσπασε» στο Νομό Μυτιλήνης, ανάμεσα στον Π. Βογιατζή νομάρχη (ΝΔ) και Φρ. Παπαδέλλη, υποψήφιο νομάρχη (ΠΑΣΟΚ). Με δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις, οι δύο «μονομάχοι», «προκαλούν» ο ένας τον άλλον, σε μια δημόσια συζήτηση για το... ποιος έκανε τι.

«Για ακόμη μια φορά οι υποψήφιοι Νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Μυτιλήνης, «που με την αντιλαϊκή πολιτική τους έχουν καταδικάσει το νομό μας στην υποβάθμιση, επιχειρούν να ξανασερβίρουν στους συντοπίτες μας την ξινισμένη σούπα των κοκορομαχιών, κρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας και τις αιτίες που τα γεννούν και τα διαιωνίζουν».

Και οι δύο, επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, «καλύπτουν την αντικοινωνική πολιτική των ηγεσιών των κομμάτων τους που, υπηρετώντας πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, "χρηματοδοτούν" με ψίχουλα το νησιώτικο παραμεθόριο νομό μας, καταδικάζοντάς τον σε μαρασμό». Και συνεχίζει: «Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας από τους δύο δεν έχει και δεν αγωνίζεται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του νομού μας, αλλά περιορίζονται μόνο σε αποσπασματικά και χωρίς ανάπτυξη έργα».

Και φυσικά, την ίδια εποχή που μεθοδεύονται αυτοί οι παραπλανητικοί διαξιφισμοί των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «τα προβλήματα στο νομό μας οξύνονται και πολλαπλασιάζονται σαν συνέπεια της εγκατάλειψης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

  • Μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής (κωλυσσιεργεί η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Μυτιλήνης - Λάρσου).
  • Περιβαλλοντικά προβλήματα (το εργοστάσιο της ΔΕΗ βρίσκεται μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης).
  • Τεράστια προβλήματα και στο νοσοκομείο του νομού (έλλειψη 40 εργαζομένων στο νοσηλευτικό προσωπικό, έλλειψη μαγνητικού τομογράφου κλπ.).
  • Ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση (δεν έχει πραγματοποιηθεί η απαραίτητη μελέτη των δημόσιων κτιρίων του νομού και κύρια των σχολείων).

Η ΝΑΣ, τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της Μυτιλήνης σε έναν «ειλικρινή διάλογο ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων του νομού μας και των υπευθύνων που μας καθηλώνουν στην καθυστέρηση. Καλεί το λαό στην ανάπτυξη κοινών διεκδικητικών πρωτοβουλιών για να αντιστραφεί η θλιβερή αυτή πορεία».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι ο μεν νομάρχης Π. Βογιατζής, πραγματοποίησε εκδήλωση υπέρ της μερικής απασχόλησης, ενώ από την άλλη ο Φρ. Παπαδέλλης, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια μιας αγροτικής κινητοποίησης ζητούσε να παρέμβει ο εισαγγελέας για τον τερματισμό της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ