Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ερώτηση για το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας

Διευκρινίσεις για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας ζητούν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος. Αφορμή για την Ερώτηση που κετέθεσαν στη Βουλή αποτελούν τα συνεχή δημοσιεύματα περί διαφόρων μορφών συνεργασίας της Εθνικής και της «Αλφα» Τράπεζας, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο μέχρι και για μιας μορφής συγχώνευση με τη μέθοδο της ανταλλαγής μετοχών.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δύο Τραπεζικοί Ομιλοι, της Εθνικής και Alpha Πίστεως, μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της διαδικασίας απορρόφησης της Ιονικής Τράπεζας από την Alpha Πίστεως και την εσωτερική αναδιάρθρωση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, θα προχωρήσουν σε merger (συγχώνευση) με ανταλλαγή πακέτων μετοχών.

Ερωτάται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, αν η προωθούμενη ανταλλαγή μετοχών των δύο Τραπεζικών Ομίλων, εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, του μεγαλύτερου δημόσιου πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, δημιουργώντας παράλληλα και συνθήκες ανασφάλειας στους 10.000 και πάνω εργαζόμενους σ' αυτή;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ