Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στο 4,7% το επιτόκιο ταμιευτηρίου

Μικρές μειώσεις και στα δάνεια χορηγήσεων

Στο 5,5% κατρακύλησε το επιτόκιο ταμιευτηρίου, το οποίο αποτελεί το βασικό κορμό για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, προσέγγισης των επιτοκίων στα επίπεδα της Ευρωζώνης. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε και τον φόρο 15%, τότε η καθαρή απόδοση για τον καταθέτη, ανέρχεται στο 4,675%! Ηδη δύο τράπεζες, η Εθνική και η Πειραιώς ανακοίνωσαν χτες νέα επιτόκια που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιούλη.

Τα επιτόκια χορηγήσεων της Εθνικής μειώνονται: της επιχειρηματικής πίστης κατά 0,5% (από το 10% στο 9,5%, των στεγαστικών δανείων κατά 0,5% και της καταναλωτικής πίστης (καταναλωτικά και προσωπικά δάνεια) κατά 1,25%. Τέλος, σε μια εμφανή προσπάθεια να υπερφαλαγγίσει τις πρόσφατες μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα Πίστεως που υποστηρίζει πως δίνει καταναλωτικά δάνεια με επιτόκιο 9,75%, η Εθνική καθιερώνει καταναλωτικά δάνεια σε Εύρω με επιτόκιο από 8,75% μέχρι 9,5%.

Η Πειραιώς επίσης ανακοίνωσε μέχρι και 3,5 μονάδες μειώσεις στα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων, τα οποία από 16% διαμορφώνονται στο 12,5%. Τα επιτόκια των προσωπικών δανείων μειώνονται επίσης από το 17% στο 13,5%, ενώ πολύ μικρότερες μειώσεις επιτοκίων ανακοίνωσε για τα επιχειρηματικά δάνεια. Τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων παρέμεναν αμετάβλητα.

Πριν οι δύο τράπεζες ανακοινώσουν τα νέα τους επιτόκια, είχε προηγηθεί ανακοίνωση του συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία, το βασικό παρεμβατικό διατραπεζικό επιτόκιο μειώνεται από 8,75% σε 8,25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ