Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ
Δε θα περάσει ο «εξωραϊσμός» του ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Περιοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στο Νοβοσιμπίρσκ αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή 12 του Μάη, κατά της συνδιάσκεψης «Συνεργασία Ρωσίας - ΝΑΤΟ: Από τη "σκληρή ασφάλεια" προς τη "μαλακή ασφάλεια"», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιοχής.

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου της τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΡΟ, «καταλαβαίνοντας πως πραγματικός στόχος του Ζαν Φουρνέ, αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, και του στρατηγού Χέρμαν, αρχηγού της Στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, είναι να "μαλακώσουν" τις ισχυρές αντιΝΑΤΟικές διαθέσεις της ρωσικής κοινωνίας, η Επιτροπή Περιοχής Νοβοσιμπίρσκ του ΚΚΡΟ καλεί τους πολίτες της πόλης να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας». Στην ανακοίνωση σημειώνονται επίσης τα εξής: «Στις 9 του Μάη η χώρα θα τιμήσει τη μεγάλη γιορτή - της νίκης κατά του φασισμού. Είναι χλευασμός της μνήμης των ηρωικών κατορθωμάτων των πατεράδων και παππούδων μας το ότι, τρεις μέρες μετά τις 9 του Μάη, στο Νοβοσιμπίρσκ θα "αποβιβαστεί άγημα" του ΝΑΤΟ. Οι στρατιωτικές βάσεις του επιθετικού ΝΑΤΟ από όλες τις πλευρές περικύκλωσαν την πατρίδα μας, η ΝΑΤΟική μπότα ήδη βρίσκεται στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και ποδοπατάει τη γη στις Βαλτικές χώρες καθώς και της Κεντρικής Ασίας. Από αυτές τις βάσεις τα αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα ή τα γερμανικά αεροπλάνα καθέτου απογείωσης μπορούν να φτάσουν στη Μόσχα, στο Λένινγκραντ και στο Νοβοσιμπίρσκ μέσα σε μερικά λεπτά.

Εμείς δεν ξεχάσαμε πως από τις βόμβες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν χιλιάδες αδέλφια μας Σέρβοι στο Βελιγράδι! Δυο χρόνια τώρα το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο κατά του ιρακινού λαού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και βασανιστήρια στις φυλακές. Η "μαλακή ασφάλεια" του συνασπισμού του ΝΑΤΟ είναι καλά γνωστή στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Πριν μια βδομάδα ο εκπρόσωπος του "παγκόσμιου χωροφύλακα", ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τσέινι, απείλησε με νέο "ψυχρό πόλεμο"! Αποφασιστικά δηλώνουμε: ΟΧΙ στους εκπροσώπους του αιματηρού και επιθετικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ στη γη της Σιβηρίας!».

Να σημειωθεί ότι η καμπάνια «εξωραϊσμού» του ΝΑΤΟ, που γίνεται σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσίας, θα διεξαχθεί σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας, μέσα στο Μάη, αμέσως μετά την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης. Ανάμεσα σ' αυτούς που έχει ανακοινωθεί ότι θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις είναι και ο πρώην διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Ο. Κλαρκ, όπως και άλλοι ενεργοί και απόστρατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ. Προβλέπονται εκδηλώσεις μέσα σε στρατώνες, σε πολιτιστικά κέντρα, σε πανεπιστήμια, κ.α. Φανερή η «στόχευση» του ΝΑΤΟ να «βομβαρδίσει» τη συνείδηση της νέας γενιάς των Ρώσων, ζητώντας να «παραιτηθούν από τα στερεότυπα του παρελθόντος και να στηρίξουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη ΝΑΤΟ - Ρωσίας», όπως σημειώνει στα προπαγανδιστικά υλικά του.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ