Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αντικουβανική συγκέντρωση στο Κενιγκστάιν

Αντικουβανική συγκέντρωση φυγάδων Κουβανών με συμμετοχή Γερμανών πολιτικών πραγματοποιήθηκε στο δυτικογερμανικό Κενιγκστάιν (5-6 του Μάη) που ζήτησαν «σκληρότερες κυρώσεις» κατά της Κούβας. Χαρακτηριστικά, ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Μίχαελ Γκάλερ δήλωσε στην ομιλία του, σύμφωνα με την «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» (8/5): «"Το 1999 έγινε δυνατό (να ριχτούν) βόμβες κατά του Βελιγραδίου», λόγω της κατάστασης στο Κόσσοβο. Αλλά "βόμβες κατά της Μόσχας" λόγω των όσων συμβαίνουν στην Τσετσενία "δε γίνεται". Το αν για την επιβολή των παγκόσμιων ανθρώπινων δικαιωμάτων θα 'πρεπε προσεχώς να ριχτούν βόμβες κατά της Αβάνας, σ' αυτό (ο Γκάλερ) δε δεσμεύτηκε».

Ο πρώην Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάκλαβ Χάβελ, έστειλε στη συνάντηση βιντεοκασέτα με χαιρετιστήριο μήνυμα, με το οποίο τόνισε ότι οι αντίπαλοι του καθεστώτος χρειάζονται υποστήριξη. Η «ολοκληρωτική κυβέρνηση» του Κάστρο πρέπει να πιεστεί διεθνώς, ώστε μέσω του «ειρηνικού διαλόγου να πραγματοποιήσει την αλλαγή», είπε.

Τη συνάντηση διοργάνωσε η «Διεθνής Κοινότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», την οποία η Χριστιανοδημοκράτισσα βουλευτίνα Ερικα Στάινμπαχ επαίνεσε, επειδή «τολμάει να καυτηριάζει την καταπίεση στις κομμουνιστικές χώρες, όπως η Κούβα».

Στη συνάντηση μετείχαν μερικές δεκάδες Γερμανοί αντικομμουνιστές από άλλες χώρες και Κουβανοί φυγάδες. Ενας απ' αυτούς τους φυγάδες, ο Τσέσαρ Αλαρκόν, εγκαταστημένος στη Βαλτιμόρη, ζήτησε να απαγορευτούν αμέσως τα τουριστικά ταξίδια στην Κούβα, επειδή «εισάγεται συνάλλαγμα στη χώρα, που σημαίνει περισσότερο χρήμα για τον Κάστρο, περισσότεροι αστυνομικοί, μεγαλύτερη καταπίεση».


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ