Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Περιοδεία Τσάβες σε Ευρώπη και Βόρεια Αφρική

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Νέα επιπρόσθετη φορολόγηση στις ξένες πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα και ειδικά στη ζώνη του Ορινόκο, θα επιβάλλει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενεργείας και Πετρελαίου, Ραφαέλ Ραμίρες, που επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό τις πρότερες δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ότι θα ληφθούν νέα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί ότι τουλάχιστον το 1/3 της πετρελαϊκής παραγωγής θα πηγαίνει στο κράτος.

Στο μεταξύ, ο Ούγο Τσάβες ξεκινά περιοδεία επί ευρωπαϊκού και βορειοαφρικανικού εδάφους. Αφορμή η Σύνοδος των χωρών της ΕΕ και Λατινικής Αμερικής - Καραϊβικής που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη και θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του. Επόμενος σταθμός θα είναι η πρωτεύουσα της Βρετανίας.

«Η επίσκεψη στο Λονδίνο θα είναι προσωπική» θα δηλώσει ο Ούγο Τσάβες, διευκρινίζοντας ότι είναι προσκεκλημένος του δημάρχου του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον, και θα συναντηθεί επίσης με «συντρόφους και φίλους», όπως οργανώσεις αλληλεγγύης και εργατικά συνδικάτα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρένσα Λατίνα», θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει στους Βρετανούς «πως αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό» και να εξηγήσει την «μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία». Κατόπιν θα μεταβεί στη Λιβύη και την Αλγερία όπου στόχος είναι η «δημιουργία χώρου συνεργασίας Βορείου Αφρικής και Λατινικής Αμερικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ