Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Η ιστορία σε εικόνες

Με τους μελοποιημένους στίχους του «Οδηγητή» του Κώστα Βάρναλη «ντύθηκε» η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κι αμέσως μετά η μορφή του Χαρίλαου Φλωράκη, που ως επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος είχε χαιρετήσει την έναρξη του 8ου Συνεδρίου, ξεσήκωσε το παρατεταμένο χειροκρότημα του σώματος. Ηταν ένα όμορφο βίντεο - αφιέρωμα στο 9ο Συνέδριο, που έκανε αναδρομή σε όλα τα προηγούμενα Συνέδρια της ΚΝΕ, σε μια 38χρονη πορεία πραγματικά ηρωική και σύμφωνη με τα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη: «Σήμερα ήρωες είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στην καινούρια τάξη».

Ταξικοί φραγμοί, ανεργία, εκμετάλλευση, υποκουλτούρα, καταστολή, ιμπεριαλιστικός πόλεμος... Το βίντεο περιέγραφε με εικόνες και λέξεις τον καπιταλισμό και φώτιζε τη διέξοδο, μέσα από την αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και πάλη, με τη δύναμη του μαρξισμού - λενινισμού, με την εργατική τάξη στο Λαϊκό Μέτωπο, με το ΚΚΕ.

Με πίστη στην πολιτική του ΚΚΕ, με αισιοδοξία ότι «μπορούμε να γίνουμε η σπίθα που θα μετατρέψει το κίνημα σε ένα ηφαίστειο», πράγμα που «θα είναι ένα καλό βήμα για την οικοδόμηση του Μετώπου» (όπως είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο απόσπασμα της ομιλίας της από το τελευταίο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που προβλήθηκε στο βίντεο της έναρξης των εργασιών), το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ προχωράει, σταθερά, αταλάντευτα, με ενιαία αντίληψη. Οπως ταιριάζει στην Κομμουνιστική Νεολαία, που δηλώνει:

«Ο στόχος μας για ΚΝΕ γερή και μαζική απορρέει από την ίδια τη φυσιογνωμία της Οργάνωσής μας, ως νεολαίας του ΚΚΕ. Στόχος μας να κερδίσουμε μαζικά τη νεολαία με την πολιτική του ΚΚΕ, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Θέλουμε να διευρύνονται οι γραμμές της ΚΝΕ, για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ