Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Υποπτο μακελειό αμάχων

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Αλλη μια ύποπτη επίθεση (από αυτές που αρκετές αντιστασιακές οργανώσεις αποκαλούν προβοκάτσιες), που δεν είχε άλλο εμφανή στόχο παρά να αιματοκυλήσει αμάχους, σημειώθηκε, χτες, στη Βαγδάτη. Το μεσημέρι, οκτώ ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο λεωφορεία άνοιξαν πυρ κατά των φρουρών ενός υπαίθριου χώρου στάθμευσης κοντά σε αγορά στη συνοικία Σάαμπ στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Αφού σκότωσαν 5 άτομα, φρουρούς και περαστικούς, έφυγαν με το ένα λεωφορείο, ενώ το δεύτερο ανατινασσόταν την ώρα που πολίτες έσπευδαν να βοηθήσουν τα θύματα της ένοπλης επίθεσης. Συνολικά σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, και τραυματίστηκαν 38. Η συνοικία κατοικείται κυρίως από σιίτες αλλά και λίγους σουνίτες.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε, επίσης, για πολλοστή φορά ή συνοικία Καράντα και ορισμένα εμπορικά καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών, ενώ άγνωστοι δολοφόνησαν άλλο έναν πανεπιστημιακό, τον σιίτη αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης. Συνολικά, χτες, στο Ιράκ, σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, κυρίως πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ