Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Ο ρατσισμός δίνει «παρών»

ΑΜΒΕΡΣΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η εικόνα της Γερμανίας είναι προφανώς πιο σημαντική ειδικά ενόψει και της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, γι' αυτό και η μεγάλη ανησυχία των αρχών για την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας. Το πλέον πρόσφατο, στη Βαϊμάρη της Ανατολικής Γερμανίας με θύματα τρεις άνδρες από τη Μοζαμβίκη και έναν από την Κούβα.

Προχτές, ένας 36χρονος Ινδός δέχτηκε επίθεση νεαρών την ώρα που περπατούσε σε δρόμο της πόλης Βίσμαρκ, στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι πέντε δράστες ηλικίας 20-24 ετών ξυλοκόπησαν τον Ινδό και στη συνέχεια άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας.

Την ίδια σχεδόν στιγμή, στο Βέλγιο, δύο εβδομάδες μετά τη διπλή δολοφονία που διέπραξε 18χρονος νεαρός ακροδεξιός, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν στην Αμβέρσα μεγάλη «λευκή πορεία» κατά του ρατσισμού. Στην πορεία οι διαδηλωτές φορούσαν άσπρα και δεν κρατούσαν πανό, ενώ στην κεφαλή ήταν οι οικογένειες των θυμάτων του 18χρονου μαθητή Χανς Φαν Τέμσε.

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε στο κέντρο της πόλης με κυνηγετική καραμπίνα τη δίχρονη Λούνα και την 24χρονη νταντά της Ουλεμάτα Νιανγκάντου από το Μαλί, ενώ τραυμάτισε μια γυναίκα από την Τουρκία που διάβαζε καθισμένη σε ένα παγκάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ