Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Συνεργασία στη βάση της αλληλεγγύης και της ανεξαρτησίας

Τους Μοράλες και Τσάβες υποδέχτηκαν θερμά χτες στην πρωτεύουσα της Βολιβίας

Associated Press

Τους Μοράλες και Τσάβες υποδέχτηκαν θερμά χτες στην πρωτεύουσα της Βολιβίας
ΛΑ ΠΑΣ.--

Μετά τον Ούγκο Τσάβες στη βολιβιανή πρωτεύουσα κατέφθασε και ο αντιπρόεδρος της κουβανικής κυβέρνησης Κάρλος Λάγκε. Την ίδια στιγμή, η πρώτη Εκθεση για την Ανταλλαγή και την Περιφερειακή συνεργασία στο πλαίσιο της Εναλλακτικής Μπολιβαριανής Λύσης για την Αμερική (ALBA), συνεχίστηκε με υπογραφή δεκάδων συμβολαίων και ανταλλαγή απόψεων αλλά και προϊόντων.

Χτες ο Κάρλος Λάγκε από κοινού με τον Ούγκο Τσάβες και φυσικά τον πρόεδρο της Βολιβίας, αναμενόταν να υπογράψει σειρά συμφωνιών πάντα στο πλαίσιο της ALBA. Σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», ο Κουβανός αξιωματούχος υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης των Προέδρων της Κούβας, της Βολιβίας και της Βενεζουέλας να εργαστούν μαζί για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής, βασισμένη στην αλληλεγγύη και την ανεξαρτησία από τις επιβαλλόμενες πολιτικές της Ουάσιγκτον, όπως τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα, η επανεκλογή του Εβο Μοράλες στην προεδρία για ακόμη πέντε χρόνια, ίσως τεθεί επί τάπητος κατά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας για τη σύσταση Συνταγματικής Συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ