Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ
Σε εξέλιξη συγκρούσεις και επέμβαση...

ΝΤΙΛΙ.--

Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών στρατιωτών και μονάδων του τακτικού στρατού συνεχίστηκαν και χτες στην πρωτεύουσα και τα περίχωρα της πρωτεύουσας του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι.

Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοινώθηκαν φονικές επιθέσεις άγνωστων ένοπλων εναντίον πέντε γυναικών και ενός παιδιού που βρέθηκαν αποτεφρωμένοι. Στο στόχαστρο φονικής επίθεσης λιποτακτών στρατιωτών βρέθηκαν και άλλοι άμαχοι, ανάμεσά τους συγγενείς του υπουργού Εσωτερικών, Ροτζέριο Λομπάτο.

Ολα αυτά ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάπτυξη των Αυστραλών κομάντος και των πρώτων Μαλαισιανών στρατιωτών που συγκροτούν μερικές από τις ξένες δυνάμεις επέμβασης που κλήθηκαν από την κυβέρνηση του νησιωτικού κρατιδίου του Ειρηνικού να επιβάλουν «την έννομη τάξη». Τη διοίκηση των ξένων δυνάμεων επέμβασης στο Α. Τιμόρ (στις οποίες συμμετέχουν Νεοζηλανδοί και Πορτογάλοι στρατιώτες) ανέλαβαν οι Αυστραλοί, σύμφωνα με απόφαση της Βουλής και του Προέδρου του κρατιδίου. Αυστραλός στρατηγός, μάλιστα, προειδοποιούσε πως η δύναμη επέμβασης θα μείνει στο Α. Τιμόρ «επ' αόριστον»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ