Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Στοχοποιεί» την κριτική στις τρομο-επιλογές της

Θ. Ρουσόπουλος: «Είναι εμφανής η στοχοποίηση του Γ. Βουλγαράκη σε όποιον παρακολουθεί τη δημοσιότητα των τελευταίων ημερών»(!)

Στον αστήρικτο όσο και επικίνδυνο ισχυρισμό που ενοχοποιεί την κριτική σε (αντι)τρομοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης εμμένει η κυβέρνηση, με αφορμή την προχτεσινή βομβιστική επίθεση κοντά στο σπίτι του Γ. Βουλγαράκη.

Οι «οργισμένες» αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών προδίδουν ότι με αφορμή τη βομβιστική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη προσπάθεια που έχει στόχο να θέσει στο απυρόβλητο τα μέτρα και τις επιλογές της που συνδέονται κυρίως με την «τρομοκρατία». Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, το χέρι των «τρομοκρατών» οι οποίοι έβαλαν τη βόμβα κοντά στο σπίτι του Γ. Βουλγαράκη «όπλισαν»... εκείνοι που άσκησαν κριτική το προηγούμενο διάστημα σε υποθέσεις που είχε χειριστεί ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, όπως οι μαζικές απαγωγές Πακιστανών και οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε δίστασε χτες να κάνει το επόμενο βήμα και να δείξει την (αρνητική) δημοσιότητα περίπου ως ηθικό αυτουργό της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του νυν υπουργού Πολιτισμού. «Σε ό,τι αφορά τη στοχοποίηση (σ.σ. του Γ. Βουλγαράκη), νομίζω ότι είναι εμφανής σε όποιον παρακολουθεί τη δημοσιότητα των τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματα ποιοι και γιατί στοχοποίησαν τον Γ. Βουλγαράκη. Στο εύλογο ερώτημα «όταν κάνουμε κριτική, όταν μιλάμε για Πακιστανούς και υποκλοπές στοχοποιούμε τον κ. Βουλγαράκη;», ο εκπρόσωπος είπε σαφώς ότι αυτό υπονοεί: «Θέλετε να κάνετε αυτοκριτικό σχόλιο;»... Στη συνέχεια επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως δε μίλησε για δημοσιεύματα αλλά για δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην έρευνα της αστυνομίας τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από τη βομβιστική επίθεση, όπως, πώς κατάφεραν οι δράστες και χτύπησαν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, πώς έβαλαν ως στόχο τον πιο καλά φυλασσόμενο υπουργό, κ.ά. Αντί απαντήσεων ο Θ. Ρουσόπουλος οργίστηκε με τις ερωτήσεις, καλώντας τους δημοσιογράφους να θυμηθούν ότι «από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα ο μικρός γιος του υπουργού και ότι εκείνη την ώρα περνούν συνήθως από το ίδιο σημείο ο ίδιος ο κ. Βουλγαράκης, η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του»... Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μη σκεφτούν ψύχραιμα αλλά «εν θερμώ» και υπό τη «συναισθηματική φόρτιση» της βομβιστικής επίθεσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ